• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētājas oficiālo vizīti Japānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2012., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245139

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs

Vēl šajā numurā

09.03.2012., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētājas oficiālo vizīti Japānā

Godinot lielās Austrumjapānas zemestrīces upurus, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 7.martā oficiālās vizītes laikā Japānā apmeklēja vairākas pilsētas zemestrīces skartajā reģionā. S.Āboltiņas vizīte noris laikā, kad Japāna un visa pasaule piemin pirmo gadskārtu kopš Japānu skārusi traģēdija, kas prasīja tūkstošiem cilvēku dzīvību.

S.Āboltiņa nolika ziedus zemestrīces upuru piemiņas vietās Natori pilsētā. Viena no pilsētas daļām – Juriage – gandrīz pilnībā tika nopostīta 2011.gada Austrumjapānas zemestrīces izraisītajā cunami vilnī.

Pēc ziedu nolikšanas Saeimas priekšsēdētāja apmeklēja arī netālu esošo Matsušimas pilsētu, kur tikās ar pilsētas mēru Tateo Ohaši. “Ir pašsaprotami vizītes ietvaros apmeklēt katastrofas skartās vietas, lai godinātu upuru piemiņu un vēlētu panākumus drīzā reģiona atjaunošanā,” sarunā ar Matsušimas pilsētas mēru teica Saeimas priekšsēdētāja.

S.Āboltiņa sarunā pauda apbrīnu par japāņu tautas spēku, apņēmību un vienotību, ar kādu tā pārvar zemestrīces radītās sekas. Saeimas priekšsēdētāja izteica pārliecību, ka Japāna pēc šā notikuma kļūs tikai vēl spēcīgāka, jo šādas traģēdijas tautu vieno un ļauj konsolidēt nacionālos resursus.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!