• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Latvijas lielo pilsētu asociāciju pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2012., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245129

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi

Vēl šajā numurā

09.03.2012., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Latvijas lielo pilsētu asociāciju pārstāvjiem

7.martā Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar Latvijas lielo pilsētu asociāciju (LLPA) pārstāvjiem, lai pārrunātu un noteiktu vidējā termiņa darbības prioritātes sadarbībā ar Augsta līmeņa grupu pašvaldības pārvaldības apakškomisijas ietvaros.

Valsts prezidents par vienu no prioritātēm izvirzīja sakārtot normatīvo aktu bāzi, kas mazinātu šķēršļus attīstīties gan valsts un pašvaldības, gan privātajiem uzņēmumiem. Tādējādi tas būtu arī neliels, bet praktisks solis, lai sakārtotu un radītu pievilcīgu uzņēmējdarbības vidi Latvijas un ārvalstu investoriem. A.Bērziņš pauda pārliecību, ka pašvaldību loma nākotnē tikai pieaugs, tāpēc ir būtiski, lai no valsts puses nebūtu likumdošanas un birokrātijas šķēršļu, kas traucētu attīstīties potenciālajām uzņēmējdarbības iespējām Latvijas pašvaldībās.

Kā vienu no galvenajiem prioritārajiem jautājumiem LLPA pārstāvji minēja pašreizējās likumu normas, kas pašvaldībām liedz potenciālajiem investoriem iznomāt zemi ilgāk par 12 gadiem un tādējādi praktiski liedz jebkādu lielu investīciju piesaisti pašvaldību teritorijās. Tāpat klātesošie bija vienisprātis, ka reālajā dzīvē nedarbojas publiskā un privātā partnerība, kas būtu vēl viens veids, lai piesaistītu potenciālos investorus.

Valsts prezidents aicināja klātesošos izvirzīt pārstāvi darbam pie Augsta līmeņa grupas, kas uzņemtos pašvaldības virziena vadību. Latvijas lielo pilsētu asociācijas prezidējošās Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Inesis Boķis ierosināja par Augsta līmeņa grupas pašvaldības pārvaldības apakškomisijas vadītāju nominēt LLPA izpilddirektora vietnieku Māri Kučinski, visi klātesošie to atbalstīja, jo M.Kučinskim ir liela pieredze pašvaldību un parlamentārajā darbā.

Visi klātesošie pārrunāja arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ierosināto ideju rīkot referendumus pašvaldību teritoriju robežās. Sarunas dalībnieki atzina, ka šāda VARAM ideja nevairos konstruktīvu rīcību un var paralizēt pašvaldības darbu. Ventspils pilsētas pārstāvis Guntis Blumbergs ierosināja noteikt ar likumu pašvaldībām tiesības iesniegt priekšlikumus konkrētiem likumprojektiem Saeimā.

Sarunā piedalījās Latvijas lielo pilsētu asociāciju pārstāvji: Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Ž.Kulakova, Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks V.Ļevčenoks, Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs, Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G.Truksnis, Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks, Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks A.Ameriks, Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs I.Boķis, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks G.Blumbergs, LLPA izpilddirektora vietnieks M.Kučinskis, LLPA biroja vadītāja A.Grantiņa un LLPA izpilddirektora asistente A.Mazitāne.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!