• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par apstrādes rūpniecības izaugsmi janvārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2012., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245055

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par koksnes biomasas izmantošanas perspektīvām

Vēl šajā numurā

08.03.2012., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija:
Par apstrādes rūpniecības izaugsmi janvārī

Katru gadu janvārī apstrādes rūpniecības ražošanas apjoms gada griezumā sasniedz mazāko līmeni, kas pamatā ir saistīts ar sezonāliem faktoriem. Tomēr, izslēdzot sezonalitātes ietekmi, šā gada janvārī, salīdzinot ar decembri, apstrādes rūpniecības ražošanas apjoms ir pieaudzis par 3%.

Nozaru griezumā janvārī lielu pārsteigumu nebija. Lielākais ieguldījums apstrādes rūpniecības izaugsmē bija metālapstrādei un kokapstrādei.

Salīdzinot šā gada janvārī apstrādes rūpniecībā saražotās produkcijas apjomu ar 2011.gada janvāra līmeni, apstrādes rūpniecība ir pieaugusi par gandrīz 20% (pēc sezonāli neizlīdzinātiem datiem).

Tā kā lielāko daļu no saražotās produkcijas nozare eksportē, galvenais izaugsmes risks tiek saistīts ar tendencēm galvenajos noieta tirgos. Neraugoties uz to, ka 2011.gada beigās vairākās ES valstīs izaugsme piebremzējās un atsevišķās valstīs pat bija vērojams iekšzemes kopprodukta samazinājums, Latvijas rūpniecības izaugsme turpinājās.

Pēdējos mēnešos ES vērojamas arī pozitīvas tendences – uzlabojas patērētāju un ražotāju novērtējums par nākotnes attīstības iespējām, vairāki apsteidzošie indikatori uzrāda, ka ekonomiskā aktivitāte pakāpeniski sāk atjaunoties, starptautiskās organizācijas prognozē straujāku ekonomikas izaugsmi mūsu galvenajās partnervalstīs – Lietuvā, Igaunijā, Zviedrijā u.c. salīdzinājumā ar ES vidējo izaugsmes tempu. Latvijas apstrādes rūpniecībai šogad visticamāk saglabāsies stabila izaugsme.

Ministrijas Ekonomiskās attīstības un darba tirgus prognozēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!