• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra darba vizīti Čehijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2012., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244942

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētājas oficiālo vizīti Japānā

Vēl šajā numurā

07.03.2012., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra darba vizīti Čehijā

5.martā Prāgā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās neformālajā Višegradas grupas valstu (Polija, Čehija, Ungārija, Slovākija), Dānijas, Baltijas valstu un Austrumu partnerības valstu (Armēnija, Azerbaidžāna, Baltkrievija, Gruzija, Moldova un Ukraina) ārlietu ministru sanāksmē.

Runājot par Austrumu partnerības valstīm, E.Rinkēvičs uzsvēra, ka ir nepieciešama tālāka virzība jautājumos par vīzu atvieglojumiem un padziļinātās brīvās tirdzniecības līgumiem ar tām. Šajā procesā būtiski ir ievērot diferenciētu pieeju – tām partnervalstīm, kuras veiksmīgāk un ātrāk īsteno reformas, tiek dots lielāks ES atbalsts. Latvija īpaši augstu novērtē Moldovas un Gruzijas apņēmību īstenot reformas un sasniegto progresu sarunās par Asociācijas līgumu, vīzu dialogā, kā arī par Brīvās tirdzniecības līgumu. “Svarīgi, lai visas partnervalstis ievērotu ES kopējās demokrātiskās vērtības, nodrošinātu likuma varu un tiesu neatkarību,” uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs. Ministri pauda arī bažas par situācijas attīstību Baltkrievijā, kura diemžēl šajā sanāksmē nepiedalījās.

Noslēgumā Baltijas un Višegradas ārlietu ministri pieņēma kopīgu paziņojumu, kurā aicināja Eiropas Komisiju un Eiropas Ārējās darbības dienestu definēt ambiciozus mērķus Austrumu partnerības Ceļa kartē, kas sasniedzami līdz nākamajam Austrumu partnerības samitam 2013.gadā.

Sanāksmē piedalījās arī Eiropas Savienības augstā pārstāve Ketrina Eštone un Eiropas komisārs paplašināšanās un kaimiņattiecību jautājumos Štefans File.

Lēmums par Austrumu partnerības Ceļa kartes sagatavošanu tika pieņemts Austrumu partnerības samitā, kurš notika Varšavā 2011.gada 29. un 30.septembrī, un Ceļa karte tiks apstiprināta aprīlī Austrumu partnerības valstu un ES ārlietu ministru sanāksmē.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!