• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas satiksmes ministra darba vizīti Vācijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.2012., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244904

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Serbijas ārlietu ministra oficiālo vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

06.03.2012., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas satiksmes ministra darba vizīti Vācijā

2.martā satiksmes ministrs Aivis Ronis darba vizītē uzturējās Vācijā, kur tikās ar Vācijas federālo transporta, būvniecības un pilsētu attīstības ministru Peteru Ramsaueru.

A.Ronis uzsvēra: “Latvijas transporta un loģistikas sektors ir nozīmīga valsts ekonomikas sastāvdaļa, kuram ir liels potenciāls veicināt ekonomisko izaugsmi un konkurētspēju ar nosacījumu, ka Eiropas Savienības (ES) transporta politika un tās finansējums būs tālredzīgs un novērtēs ne tikai mūsu reģiona izaugsmes potenciālu, bet arī tā nozīmi kravu plūsmas organizēšanā gan Baltijas jūras reģiona ietvaros, gan iepretim kaimiņu reģionos austrumos, t.sk. NVS, Centrālāzijai un Rietumķīnai.”

Satiksmes ministrs norādīja, ka valstīm, kuras saņem Kohēzijas fonda līdzekļus, būtu jābūt pieejai visam CEF transporta sadaļas finansējumam, ne tikai tai daļai, kuru piedāvāts veidot no tā sauktajām nacionālajām Kohēzijas fonda aploksnēm. Turklāt šis finansējums minētajām valstīm jāpiešķir ar augstāku līdzfinansējuma intensitāti – tādējādi nodrošinot ES ekonomiskās konverģences veicināšanu un minēto valstu konkurētspēju. Tāpat A.Ronis aicināja Eiropas Komisiju un visas “Rail Baltic” projektā iesaistītās valstis ātrāk un aktīvāk meklēt finansējumu šim projektam saskaņā ar iesaistīto valstu interesēm.

Vēl Latvijas un Vācijas transporta ministri pārrunāja Latvijas nacionālās lidsabiedrības “airBaltic” stabilizācijas procesu, investoru piesaisti un flotes atjaunošanu, kā arī jautājumus kas skar Eiropas Savienības sēra direktīvu.

Aivis Freidenfelds, satiksmes ministra biroja vadītājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!