• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 18. maija sēdē. Pēc Ministru kabineta 18. maija sēdes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.1999., Nr. 161/162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24485

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditējas Francijas, Ungārijas un Urugvajas vēstnieki

Vēl šajā numurā

19.05.1999., Nr. 161/162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Turpinājums

no 1.lpp .

Ministru kabineta 18. maija sēdē

ceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valsts materiālajās rezervēs esošā saliekamā tilta "SARM" nodošanu bezatlīdzības lietošanā". Saliekamais tilts līdz 1999.gada 15.decembrim tiks nodots bezatlīdzības lietošanā sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Viadukts", lai nodrošinātu kustību pār Ventu pie Skrundas laikā, kad tiks rekonstruēts tilts pār Ventu autoceļa A9 Rīga-Liepāja km 129,3.

Pieņemta zināšanai informācija par konkursu valsts pasūtījuma piešķiršanai "Par Latvijas pilsoņa pases veidlapas izgatavošanu". Valsts kancelejai kopīgi ar Iekšlietu ministriju uzdots sagatavot parakstīšanai attiecīgu Ministru prezidenta rīkojuma projektu par darba grupu personu apliecinošu un ceļošanas dokumentu izgatavošanai.

Akceptēts un nosūtīts grozījumu projekts likumā "Par tabakas izstrādājumu ražošanas, realizācijas, reklāmas un smēķēšanas ierobežošanu". Grozījumi likumā nepieciešami, lai iestrādātu ES direktīvas un precizētu likuma normas un definīcijas.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par finansējuma piešķiršanu Labklājības ministrijas kompetencē esošo normatīvo aktu brīvas preču kustības jomā tulkojuma nodrošināšanai. Finansu ministram Ivaram Godmanim no ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem uzdots piešķirt Tulkošanas un terminoloģijas centram finansējumu 9000 latu apmērā Labklājības ministrijas kompetencē esošo normatīvo aktu brīvas preču kustības jomā tulkojuma nodrošināšanai.

Akceptēts un nosūtīts grozījumu projekts likumā "Par augu šķirņu aizsardzību".

Pieņemta zināšanai informācija par naturalizācijas gaitu. Tieslietu ministrijai uzdots izstrādāt un iesniegt Finansu ministrijai priekšlikumus par grozījumiem likumā "Par valsts budžetu 1999.gadam", kuros paredzēt 12 000 latu piešķiršanu Naturalizācijas pārvaldei.

Valdība pieņēma zināšanai starpziņojumu par valsts programmas "Sabiedrības integrācija Latvijā" koncepcijas apspriešanas gaitu.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par valsts materiālajām rezervēm un darbībām ar tām 1998.gadā.

Pieņemta zināšanai informācija par iespējām aizliegt muitas noliktavu muitas punktos formēt kravas ievešanai brīvam apgrozījumam, reāli neievedot attiecīgās kravas muitas noliktavā.

Pieņemta zināšanai informācija par Valsts ieņēmumu dienesta Informatizācijas projekta uzraudzības padomes darbību 1998.gadā. Finansu ministrijai uzdots izstrādāt un līdz 1.jūlijam iesniegt noteiktā kārtībā izskatīšanai Ministru kabinetā normatīvā akta projektu par aparatūras un programmatūras, kas iegādāta par Valsts ieņēmumu dienesta investīciju projekta "Valsts ieņēmumu un muitas politikas īstenošanas informātikas sistēma" līdzekļiem, nodošanu no Valsts ieņēmumu dienesta grāmatvedības bilances attiecīgo institūciju grāmatvedības bilancē saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem un nodošanas pieņemšanas aktiem pamatkapitāla palielināšanai. Satiksmes ministrijai kopīgi ar Finansu ministriju uzdots izstrādāt un līdz šī gada 1.jūlijam iesniegt noteiktā kārtībā izskatīšanai Ministru kabinetā integrētās valsts nozīmes informācijas sistēmas (megasistēmas) uzraudzības padomes nolikumu.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1995.gada 10.oktobra noteikumos Nr.298 "Eiropas integrācijas padomes nolikums".

Akceptēts rīkojums "Par Asociācijas Padomes lēmumu par Latvijas līdzdalības noteikumiem un nosacījumiem Eiropas Kopienas pētniecības, tehnoloģiskās attīstības un rezultātu demonstrēšanas programmās (182/1999/EC (1998-2002)) un pētniecības un apmācības pasākumu programmās (1999/64/Euratom (1998-2002))".

Pieņemta zināšanai informācija par līdzekļu piešķiršanu Vēsturnieku komisijai. Finansu ministram I.Godmanim uzdots 1999.gadā piešķirt no ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem finansējumu saskaņā ar precizētām tāmēm Valsts prezidenta kancelejai Vēsturnieku komisijas vajadzībām starptautiskās konferences "Latvija Otrajā pasaules karā" organizēšanai, kā arī ar ārvalstu ekspertu uzņemšanu saistīto izdevumu segšanai.

Valdības preses departaments

Pēc Ministru kabineta 18. maija sēdes

Naturalizācijas pārvaldes priekšnieces

Eiženijas Aldermanes atbildes, skaidrojumi, komentāri

— Šodien Ministru kabinetā tika sniegta kārtējā atskaite par Naturalizācijas pārvaldes darbu. Šādas atskaites notiek reizi divos mēnešos. Valdības sēdē tika izskatīts arī starpziņojums par valsts programmas "Integrācija Latvijā" koncepcijas apspriešanas gaitu.

Ministru kabinets šī gada 6. aprīlī Naturalizācijas pārvaldes darba uzlabošanai piešķīra papildu finansējumu — 25 000 latu. Mēs sastādījām rīcības plānu papildu finansējuma izmantošanai. 17. aprīlī tika izdots rīkojums par Naturalizācijas pārvaldes darba uzlabošanu Rīgas pilsētā, kurā tika precīzi noteikts, kā pilsonības pretendenti var saīsināt rindu. Informācija tika nodota masu medijiem, kā arī veikta virkne organizatorisku pasākumu, ņemot vērā, ka tika pieņemti papildu darbinieki Rīgas pilsētas reģionālajās nodaļās, kā arī tika izveidota papildu eksaminācijas komisija Rīgas eksaminācijas centrā. Rīgas pilsētas nodaļās ir izveidoti lokālie datortīkli, uzstādīti jauni par PHARE finansējumu iegādāti datori, kas uzlabos darba efektivitāti. Cilvēki visa maija garumā var pārreģistrēt savu rindu. Mēs ietaupīsim divus līdz trīs mēnešus. Vidzemes un Latgales priekšpilsēta vēl pirms diviem mēnešiem reģistrēja pilsonības pretendentus uz oktobra beigām, bet šobrīd mēs to darām jau uz 1. jūliju. Katrai no nodaļām ir noteikts termiņš, no kura sākt reģistrēt tos cilvēkus, kas šobrīd nāk piereģistrēties uz naturalizācijas pieteikumu iesniegšanu. Tātad faktiski mēs esam likvidējuši rindas pieauguma tendenci. Ir, protams, vēl neatrisinātas problēmas, par kurām es šodien arī runāju valdības sēdē. Papildus iedalītie līdzekļi — 25 000 latu — nodrošināja papildu darbinieku apmaksu tikai uz sešiem mēnešiem. 1999. gadam ir vajadzīgi 48 000 latu. Mums bez finansu līdzekļiem paliek novembris un decembris, bet, ņemot vērā to, ka trīs mēneši kopš finansējuma piešķiršanas bija jau pagājuši, lūdzām Ministru kabinetam piešķirt nevis 23 000 latu, bet tikai 12 000 latu. Mēs lūdzām 2000. gada budžetā ieplānot 48 000 latu, kas nepieciešami, lai saglabātu 15 papildu štata vietas. Ministru kabinets vienprātīgi akceptēja šo mūsu lūgumu.

Tagad par valsts programmas "Integrācija Latvijā" koncepcijas apspriešanas gaitu. Darba grupai ir ļoti patīkams pārsteigums tas, ka visa sabiedrība tik aktīvi iesaistījās koncepcijas apspriešanā. Kad mēs iesniedzām koncepciju valdībai, apspriešanas diskusijās piedalījās 12 līdz 15 tūkstoši cilvēku, šobrīd šis skaitlis jau ir daudz lielāks. Mums bija bažas, ka nacionālās minoritātes varētu ignorēt koncepcijas apspriešanu, taču tās diskusijās iesaistījās ļoti aktīvi, kā arī aktīvi piedalījās krieviski rakstošā prese. Reizi nedēļā notiek vadības grupas sēdes, tiek rīkotas ekspertu un līdzautoru sanāksmes. 28. un 29. maijā būs konference, kurā tad tiks apkopoti iesniegtie priekšlikumi. Priecē tas, ka šajā darbā ļoti aktīvi iesaistās pašvaldības. Ļoti svarīga ir tādas institūcijas izveidošana, kas koordinētu koncepcijas īstenošanu valstī.

Rūta Jaksona,

"LV" informācijas redaktore

Pēc ieraksta "LV" diktofonā

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!