• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pārrunājot mežu nozares aktualitātes un attīstību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2012., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244787

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

01.03.2012., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pārrunājot mežu nozares aktualitātes un attīstību

Valsts prezidents Andris Bērziņš, tiekoties ar mežu nozares pārstāvjiem, pārrunāja mežu nozares attīstības rezultātus 2011.gadā un attīstības scenārijus 2012.gadam, kur optimistiskās prognozes liecina, ka nozarē tiek plānots pieaugums 2–5% apjomā.

Sarunā tika pārrunāti arī topošās enerģētikas politikas 2020–2030 galvenie virzieni, īpaši pieskaroties meža sektora produktu izmantošanai, kas šobrīd Latvijā ir lielākais un lētākais resurss iepretim citiem enerģijas ražošanas avotiem.

Trešais sarunas temats bija saistīts ar valsts kapitāldaļu pārvaldības plānoto modeli Latvijā, kur sarunas dalībnieki vienojās, ka vispirms jādefinē valsts uzņēmumu vai uzņēmumu ar valsts kapitāldaļām pārvaldīšanas mērķi un tikai pēc tam jāveido centralizēta pārvaldības struktūra.

Tikšanās laikā tika pārrunāta arī pašvaldību ieinteresētības mežu pārvaldīšanā palielināšana, kur mežu nozares pārstāvji uzsvēra, ka pašvaldību ieņēmumi ir tieši jāsaista ar mežsaimniecības darbību, kas palīdzētu pašvaldības ieinteresēt arī mežu apsaimniekošanā.

Sarunā piedalījās kokrūpniecības asociācijas padomes priekšsēdētājs Juris Biķis, Latvijas valsts mežu apsaimniekotāja "Latvijas valsts meži" valdes loceklis Roberts Strīpnieks un Mežu īpašnieku asociācijas pārstāvis Agris Muižnieks.

 

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!