• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Sīrijas varas iestāžu vardarbības nosodīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2012., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244785

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministre: Par ražošanas attīstības iespējām laukos

Vēl šajā numurā

01.03.2012., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Sīrijas varas iestāžu vardarbības nosodīšanu

Ārlietu ministrija pauž nopietnas bažas par situācijas attīstību Sīrijā un stingri nosoda Sīrijas varas iestāžu lietoto vardarbību pret tās iedzīvotājiem, kas izraisījusi nopietnu humāno krīzi un pieaugošu civiliedzīvotāju upuru skaitu.

24.februārī Tunisas pilsētā, Tunisijā, norisinājās jaunizveidotās Sīrijas iedzīvotāju draugu grupas konference, kuras mērķis bija mobilizēt starptautiskās sabiedrības centienus un veicināt rīcības koordināciju vardarbības pārtraukšanai Sīrijā.

Sīrijas iedzīvotāju draugu grupas konferencē piedalījās vairāk nekā 70 valstis, starptautiskās un reģionālās organizācijas, un Latviju tajā pārstāvēja Latvijas vēstniece Francijā Sanita Deslandes.

Konferencē tika pieņemts lēmums atzīt Sīrijas Nacionālo padomi kā leģitīmu Sīrijas iedzīvotāju interešu pārstāvi ceļā uz miermīlīgām un demokrātiskām pārmaiņām un lemts par tālāko rīcību Sīrijas jautājumā.

Vienlaikus ar lēmumu atzīt Sīrijas Nacionālo padomi kā leģitīmu Sīrijas iedzīvotāju interešu pārstāvi tika pieņemts arī NB8 sadarbības formāta valstu (Latvija, Dānija, Igaunija, Islande, Lietuva, Norvēģija, Somija, Zviedrija) kopīgs paziņojums, kurā pausts nosodījums vardarbības lietošanai pret civiliedzīvotājiem un sistemātiskajiem cilvēktiesību pārkāpumiem. NB8 valstu paziņojumā ANO Drošības padomes dalībvalstis ir aicinātas pieņemt atbildīgu lēmumu Sīrijas jautājumā, izteikts atbalsts Arābu valstu līgas centieniem panākt miermīlīgu pārejas procesu, kā arī aicinājums Sīrijas varas iestādēm nekavējoties atļaut piekļuvi humānās palīdzības organizācijām. Vienlaikus paziņojumā norādīts, ka Sīrijas opozīcijā jābūt pārstāvētām visām uz demokrātisku pārejas procesu orientētām sabiedrības grupām.

Nākamā Sīrijas iedzīvotāju draugu grupas tikšanās plānota Turcijas pilsētā Stambulā tuvāko trīs nedēļu laikā.

Arī 27.februārī notikušajā Eiropas Savienības Ārlietu padomē tika pausts stingrs nosodījums Sīrijas varas iestāžu lietotajai vardarbībai pret tās civiliedzīvotājiem, vienlaikus paužot atbalstu Sīrijas iedzīvotāju draugu grupas konferencē panāktajām vienošanām un turpmākajai sadarbībai Sīrijas krīzes pārvarēšanā.

 

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!