• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidenta paziņojums: Par valdības rīcību cūkgaļas iekšējā tirgus aizsardzībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.1999., Nr. 161/162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24475

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta uzskatā: Par Valsts krasta apsardzes dienestu

Vēl šajā numurā

19.05.1999., Nr. 161/162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru prezidenta paziņojums:

Par valdības rīcību cūkgaļas iekšējā tirgus aizsardzībai

Sekojot lauksaimnieku organizāciju pārstāvju iesniegtajām prasībām un valdības 11.maija sēdē nolemtajam, šodien Ministru kabinets izskatīja Zemkopības, Ārlietu un Ekonomikas ministrijas sagatavoto informāciju par pagājušās nedēļas laikā veiktajiem pasākumiem.

Ārlietu ministrija ir sagatavojusi un 15. maijā nosūtījusi Eiropas Komisijai pieprasījumu nekavējoties uzsākt konsultācijas.

Ekonomikas ministrija 15.maijā ir nosūtījusi pieprasījumu Latvijas un Polijas brīvās tirdzniecības līguma ietvaros izveidotās Apvienotās komisijas vadītājam no Polijas puses nekavējoties uzsākt konsultācijas par tirgus aizsardzības pasākumu ieviešanas nepieciešamību.

Zemkopības ministrija sniedza informāciju par importētās cūkgaļas apjomiem un cenām no Eiropas Savienības valstīm un Polijas. Neapšaubāmi, vietējo cūkgaļas ražotāju ekonomiskā situācija ir kļuvusi dramatiska.

Vienlaikus Latvijas Cūku audzētāju asociācija atbilstoši Iekšējā tirgus aizsardzības likuma procedūrai šodien Valsts iekšējā tirgus aizsardzības komisijai ir iesniegusi pamatojumu par stāvokli cūkkopības nozarē un griezusies pie tās ar pieprasījumu veikt iekšējā tirgus aizsardzības pasākumus.

Apzinoties situācijas nopietnību, valdība uzskata, ka Valsts iekšējā tirgus aizsardzības komisijai nekavējoties jāizskata Cūku audzētāju asociācijas iesniegums un par neatliekamajiem pasākumiem jāiesniedz priekšlikumi Ministru kabineta izskatīšanai nākamajā valdības sēdē.

Pateicos lauksaimnieku sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem par konstruktīvo pieeju un izpratni nacionālajā un starptautiskajā likumdošanā paredzēto procedūru ievērošanā. Tikai konstruktīvā un abpusējā sadarbībā mēs panāksim vietējiem ražotājiem vēlamo rezultātu.

Vilis Krištopans,

Ministru prezidents

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!