• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.1999., Nr. 161/162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24474

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nāk kongress Viesītē. Darba pilnas rokas

Vēl šajā numurā

19.05.1999., Nr. 161/162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— tiekoties ar Starptautiskā valūtas fonda pārstāvjiem

Pēc Starptautiskā valūtas fonda (SVF) ierosinājuma vakar, 18.maijā, SVF pārstāvji tikās ar Ministru prezidentu Vili Krištopanu, lai apspriestu šādus jautājumus: budžeta fiskālais deficīts, privatizācijas process, valsts pārvaldes reforma, lauksaimniecības preču ievedmuitas tarifu turpmāka pazemināšana. V.Krištopans apliecināja SVF pārstāvjiem, ka šī Latvijas valdības budžeta politika ir vērsta uz to, lai nepieciešamības gadījumā koriģētu izdevumu daļu.

Ministru prezidents pauda viedokli, ka gan viņš, gan finansu ministrs seko līdzi budžeta izpildes gaitai. Fiskālais budžeta deficīts, kas tika plānots un pieņemts 1999.gada valsts budžetā, ir maksimālā izdevumu prognoze. Ja radīsies pamats uzskatīt, ka ir iespējama ieņēmumu daļas neizpilde, valdība ierosinās septembrī vai oktobrī izdarīt grozījumus budžetā. Premjerministrs uzsvēra, ka ieņēmumi valsts budžetā ar katru nedēļu uzlabojas.

Ministru prezidents informēja, ka beidzot ir apstiprināti "Latvijas kuģniecības" privatizācijas noteikumi un privatizācija ir reāli sākusies. SVF interesējās par "Latvenergo" turpmāko nākotni. V.Krištopans atbildēja, ka vispirms ir nepieciešama visaptveroša likumdošanas bāze, kā arī jārada eletroenerģijas tirgus Latvijā un jāredz "Latvenergo" vieta šajā tirgū.

Jau nākamās nedēļas valdības sēdē tiks apspriests turpmākais rīcības plāns elektroenerģijas tirgus liberalizācijai un "Latvenergo" vieta tajā.

Ministru prezidents informēja SVF pārstāvjus, ka jau ceturtdien Saeimā tiks balsots par īpašo uzdevumu ministru, kurš būs atbildīgs gan par administratīvi teritoriālo, gan par valsts pārvaldes reformu.

Savukārt attiecībā uz lauksaimniecības preču ievedmuitas tarifu pazemināšanu likumprojekts Saeimā ir pieņemts pirmajā lasījumā, tomēr tā tālāka virzība ir apgrūtināta, jo pasaulē valda tirgus cenu izkropļojumi, kas pašreiz reāli skar arī Latvijas lauksaimniecības preču ražotājus.

Valdības preses departaments

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!