• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar "Iespējamās misijas" amatpersonām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.02.2012., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244715

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

29.02.2012., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar "Iespējamās misijas" amatpersonām

27.februārī Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar projekta "Iespējamā misija" valdes priekšsēdētāju Ingrīdu Blūmu un "Iespējamās misijas" direktori Kristīni Mūrmani, lai pārrunātu turpmāko sadarbību un vienotos par kopīgu redzējumu vidējās izglītības kvalitātes uzlabošanā Latvijā. Valsts prezidents piekrita projekta aicinājumam kļūt par "Iespējamās misijas" patronu un iesaistīties projekta nozīmīgākajos pasākumos.

Sarunas gaitā A.Bērziņš īpaši uzsvēra, ka izglītības sistēmas reformēšana, lai padarītu Latvijas skolu un augstskolu absolventus daudz konkurētspējīgākus darba tirgū, ir viens no viņa prezidentūras galvenajiem uzdevumiem, kam viņš pievērsīs īpašu uzmanību. "Izglītība ir visa pamats. Bez izglītības mums nebūs nākotnes. Tādēļ jādara viss, lai mūsu jaunākā paaudze varētu iegūt vislabāko izglītību un strādāt Latvijas valsts labā," uzsvēra Valsts prezidents un informēja, ka jau pēc dažām dienām – 2.martā – piedalīsies Somijas vēstniecības organizētā diskusijā "Ceļā uz izcilību Latvijas izglītības sistēmā. Somijas piemērs", kur kā diskusijas partneri iesaistīsies arī "Iespējamās misijas" speciālisti.

"Iespējamās misijas" valdes priekšsēdētāja I.Blūma un Valsts prezidents A.Bērziņš bija vienisprātis, ka izšķirīgi svarīgs vidējās izglītības kvalitātes mainīšanā ir un būs skolotāja faktors. "Ir būtiski, kādi cilvēki aiziet strādāt uz skolu, vai viņi ir personības, kuras spēj aizraut jauniešus, vai viņi ir gatavi paši izglītoties mūža garumā, vai viņi prot un vēlas strādāt ar katru bērnu kā indivīdu, izvirzot individuālus mērķus," tā savu pārliecību pauda I.Blūma.

Savukārt Valsts prezidents uzsvēra, ka vidējās izglītības reformēšanā izšķirīga nozīme būs arī augstākās izglītības reformām, lai skolās nonāktu tādi cilvēki, kuri atbilstu iepriekš minētajiem uzstādījumiem. Vienlaikus A.Bērziņš atzina, ka skolām nepieciešama zināma autonomija skolēnu izglītības ievirzē, lai reģionāli skolas būtu brīvākas orientēt skolēnu izglītību.

"Iespējamā misija" veidota, lai nostiprinātu izglītību kā vērtību Latvijā, palīdzot talantīgiem augstskolu absolventiem kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem un nākotnes līderiem. Skolās pārāk liels uzsvars tiek likts uz akadēmiskajām zināšanām ar neskaidru praktisko lietojumu, netiek attīstītas mācīšanās prasmes mūža garumā. Tādēļ katru gadu projekts piesaista, atlasa, sagatavo un atbalsta darbam skolās augstskolu absolventus ar līdera dotībām. Tieši zināšanu praktiskais lietojums un saistība ar reālo dzīvi ir "Iespējamās misijas" skolotāju stiprā puse. Piedaloties "Iespējamajā misijā", dalībnieki strādā kā pilna laika skolotāji.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!