• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jēkabpils pilsētas domes 2012. gada 2. februāra saistošie noteikumi Nr. 7 "Grozījumi 27.07.2006. Jēkabpils pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr.22 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Jēkabpils pilsētā"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.02.2012., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244688

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.8

Par detālplānojuma zemesgabalam Jūrmalā, Kāpu ielā 103, projekta grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

29.02.2012., Nr. 34

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jēkabpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 7

Pieņemts: 02.02.2012.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.7

Jēkabpilī 2012.gada 2.februārī

Grozījumi 27.07.2006. Jēkabpils pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr.22 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Jēkabpils pilsētā"

Apstiprināti ar Jēkabpils pilsētas domes 02.02.2012. lēmumu Nr.57 (prot. Nr.4, 28.§)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 21.panta pirmās daļas 16.punktu
un saskaņā ar Atkritumu apsaimniekošanas likuma 8.panta pirmās daļas 3.punktu

Izdarīt 27.07.2006. Jēkabpils pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr.22 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Jēkabpils pilsētā" (turpmāk – Noteikumi) šādus grozījumus:

1. Izteikt Noteikumu preambulu šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 21.panta pirmās daļas 16.punktu un Atkritumu apsaimniekošanas likuma 8.panta pirmās daļas 3.punktu".

2. Izteikt Noteikumu 1.punktu šādā redakcijā:

"1. Šie saistošie noteikumi regulē sadzīves atkritumu, tai skaitā sadzīvē radušos bīstamo atkritumu, apsaimniekošanu Jēkabpils pilsētā, nosaka prasības sadzīves atkritumu savākšanai, pārvadāšanai, pārkraušanai, uzglabāšanai un apglabāšanai, kā arī kārtību, kādā veicami maksājumi par šo atkritumu apsaimniekošanu, noteikti apsaimniekošanā iesaistīto personu pienākumi un tiesības.".

3. Svītrot Noteikumu 2.3.apakšpunktu.

4. Izteikt Noteikumu 2.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.4. Veikt atkritumu dalīto savākšanu, šķirošanu un pārstrādi normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, vienlaicīgi samazinot nogādājamo atkritumu daudzumu atkritumu poligonā "Dziļā vāda"".

5. Izteikt Noteikumu 5.punktu šādā redakcijā:

"5. Sadzīves atkritumu apsaimniekotājs nodrošina sadzīves atkritumu savākšanu, kas daudzdzīvokļu dzīvojamajās mājās nevar būt retāk par vienu reizi nedēļā, citām personām – ne retāk kā reizi mēnesī, un nogādāšanu atkritumu poligonā "Dziļā vāda". Jēkabpils pilsētas pašvaldības administratīvā teritorija ir viena sadzīves atkritumu apsaimniekošanas zona.".

6. Papildināt Noteikumus ar 6.1 punktu šādā redakcijā:

"6.1 Jēkabpils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā tiek noteikti šādi atkritumu savākšanas veidi:

6.11. izmantojot atkritumu konteinerus, tvertnes, urnas;

6.12. nogādājot atkritumus speciāli izveidotajos atkritumu dalītās savākšanas punktos, šķirotu atkritumu savākšanas laukumos;

6.13. sadzīves atkritumu valdītājiem slēdzot līgumus ar atkritumu apsaimniekotāju par sadzīves (t.sk. sadzīves bīstamo) atkritumu savākšanu, t.sk. izmantojot atkritumu apsaimniekotāja marķētos atkritumu maisus.".

7. Izteikt Noteikumu 7.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.3. normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā slēdz līgumu ar sadzīves atkritumu apsaimniekotāju, kuram ir līgums ar pašvaldību par sadzīves atkritumu savākšanu un nogādāšanu.".

8. Svītrot Noteikumu 7.4.apakšpunktā vārdus "un pašvaldības".

9. Izteikt Noteikumu 7.6.apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.6. Vienojas ar sadzīves atkritumu apsaimniekotāju par sadzīves atkritumu savākšanai nepieciešamo tvertņu skaitu, ņemot vērā sadzīves atkritumu daudzumu un tvertņu iztukšošanas biežumu, kas nevar būt retāks par vienu reizi mēnesī, saskaņā ar noslēgto līgumu.".

10. Izteikt Noteikumu 7.9.apakšpunkta ceturto teikumu šādā redakcijā:

"Komposta bedres un kaudzes regulāri pārstrādā.".

11. Izteikt Noteikumu 8.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"8.1. Uzturēt kārtībā atkritumu tvertņu laukumus, kas paredzēti sadzīves atkritumu savākšanai, un nodrošināt ērtu specializētā transportlīdzekļa piekļūšanu atkritumu tvertnēm to iztukšošanas dienās jebkurā gadalaikā, laukumu ap tvertnēm pienācīgi sakopjot pēc atkritumu izvešanas.".

12. Izteikt Noteikumu 8.3.apakšpunkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"8.3. Komersantiem, saimnieciskās darbības veicējiem, biedrībām, nodibinājumiem, sabiedriskajām organizācijām, ja darbība tiek veikta pašvaldības pārvaldīšanā un apsaimniekošanā esošajās daudzdzīvokļu dzīvojamajās mājās, jāslēdz līgums ar atkritumu apsaimniekotāju.".

13. Izteikt Noteikumu 9.punktu šādā redakcijā:

"9. Masu pasākumu organizētājam pirms pasākuma rīkošanas atļaujas saņemšanas ir jāslēdz līgums ar atkritumu apsaimniekotāju par atkritumu tvertņu izvietošanu pasākuma vietā un pasākuma laikā radīto atkritumu (nepieciešamības gadījumā arī dalīti vākto) savākšanu no izvietotajām tvertnēm.

Masu pasākumos, kuru plānotais dalībnieku skaits pārsniedz 200 cilvēkus, ir izvietojami arī konteineri dalīti vāktiem atkritumiem.

Masu pasākumu organizētājam jānodrošina attiecīgās teritorijas sakopšana astoņu stundu laikā pēc pasākuma noslēguma.".

14. Papildināt Noteikumus ar 10.¹ punktu šādā redakcijā:

"10.¹ Lielgabarīta atkritumu īslaicīga novietošana pie konteineriem vai citur ir atļauta tikai ar atkritumu apsaimniekotāju saskaņotā vietā un laikā.".

15. Papildināt Noteikumus ar 10.2 punktu šādā redakcijā:

"10.2 Sadzīvē radušos bīstamo atkritumu radītājam juridiskām un fiziskām personām ir pienākums atdalīt bīstamos atkritumus no citu veidu atkritumiem, uzglabāt bīstamos atkritumus tā, lai tie neapdraudētu cilvēku dzīvību un veselību, vidi, kā arī personu mantu, nogādāt bīstamos atkritumus speciāli aprīkotās bīstamo atkritumu savākšanas vietās vai slēgt līgumu par bīstamo atkritumu apsaimniekošanu ar sadzīves atkritumu apsaimniekotāju, kurš veic bīstamo atkritumu apsaimniekošanu un ir saņēmis atļauju veikt bīstamo atkritumu apsaimniekošanu, un apmaksāt bīstamo atkritumu apsaimniekošanas izmaksas.".

16. Aizstāt Noteikumu 11.7.apakšpunktā vārdus "vai izgāztuvē" ar vārdiem ""Dziļā vāda"".

17. Izteikt Noteikumu 14.punktu šādā redakcijā:

"14. Maksu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu nosaka Jēkabpils pilsētas dome ar savu lēmumu atbilstoši normatīvajiem aktiem.".

18. Svītrot Noteikumu 14.¹ punktu.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks J.Raščevskis



 

Jēkabpils pilsētas domes 2012.gada 2.februāra saistošo noteikumu Nr.7 "Grozījumi 27.07.2006. Jēkabpils pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr.22 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Jēkabpils pilsētā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums 2010.gada 28.oktobrī Saeimā pieņemts jauns Atkritumu apsaimniekošanas likums un spēku zaudēja 2000.gada 14.decembra Atkritumu apsaimniekošanas likums. Attiecīgi ir jāprecizē un jāgroza spēkā esošie pašvaldības saistošie noteikumi, lai tie atbilstu jaunā likuma prasībām.
2. Īss projekta satura izklāsts Pilnvarojums izdot saistošos noteikumus par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu novadā izriet no Atkritumu apsaimniekošanas likuma 8.panta pirmās daļas 3.punkta, kas nosaka, ka pašvaldība izdod saistošos noteikumus par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu savā administratīvajā teritorijā, nosakot šīs teritorijas dalījumu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas zonās, prasības atkritumu savākšanai, arī minimālajam sadzīves atkritumu savākšanas biežumam, pārvadāšanai, pārkraušanai un uzglabāšanai.

Grozījumi ir veikti, lai norādītu konkrēto atkritumu poligonu, kurā apglabājami pilsētas teritorijā radušies atkritumi, noteiktas prasības sadzīvē radušos bīstamo atkritumu apsaimniekošanai, noteikts minimālo atkritumu izvešanas biežums, kā arī precizēts saistošo noteikumu izdošanas tiesiskais pamatojums atbilstoši likumam.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums attiecas uz fiziskām un juridiskām personām, kuras ir atkritumu radītājas pilsētas administratīvajā teritorijā.

Saistošie noteikumi nemaina personām veicamo darbību līdzšinējo kārtību.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav attiecināms.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas konsultācijas.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks J.Raščevskis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!