• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aizsardzības ministra darba vizīti Uzbekistānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2012., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244435

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra darba vizīti Francijā

Vēl šajā numurā

23.02.2012., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aizsardzības ministra darba vizīti Uzbekistānā

21.februārī aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar Uzbekistānas ārlietu ministru Abdulazizu Kamilovu un novērtēja Uzbekistānu kā būtisku un perspektīvu Latvijas sadarbības partneri Centrālāzijas reģionā. Puses pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar NATO nemilitāro kravu pārvadājumiem sabiedroto spēku vajadzībām Afganistānā.

“Abu valstu sadarbība ir īpašu būtiska, ņemot vērā, ka Latvija ir Ziemeļapgādes ceļa sākuma punkts, bet Uzbekistāna – galapunkts,” uzsvēra aizsardzības ministrs. Tāpat tika pārrunāta augsta līmeņa amatpersonu vizīšu organizēšanas iespēja.

A.Pabriks tikās arī ar Uzbekistānas dzelzceļa vadītāju Ačilbaju Ramatovu, ar kuru pārrunāja Uzbekistānas dzelzceļa noslodzi, plānotos uzņēmuma attīstības projektus valsts ietvaros un reģionā. Aizsardzības ministrs Uzbekistānas dzelzceļa vadītājam pateicās par līdzšinējo sadarbību, nodrošinot Latvijas kravu tranzītu uz Afganistānu un paužot cerību uz vēl ciešāku sadarbību nākotnē.

Tiekoties ar Likumdevēju palātas Starptautisko lietu komitejas vadītāju Latifu Guļamovu, amatpersonas vienojās par nepieciešamību attīstīt parlamentāro sadarbību, lai veicinātu starpvalstu attiecības politiskajā, ekonomiskajā, militārajā, kā arī transporta jomā. Aizsardzības ministrs Artis Pabriks tika informēts par Likumdevāju palātas darbu un Uzbekistānas saimniecisko attīstību.

Savukārt Uzbekistānas bruņoto spēku akadēmijā Artis Pabriks uzstājās ar lekciju par Latvijas bruņoto spēku reformu, dalību starptautiskajā misijā Afganistānā, kā arī NATO darbību Uzbekistānas kaimiņvalstī.

Ministrs norādīja: lai arī problēmu joprojām ir ļoti daudz, viens no būtiskākajiem sasniegumiem ir tas, ka afgāņu drošības spēku lielums nepilnu divu gadu laikā ir dubultojies un jau šobrīd afgāņi paši ir uzņēmušies atbildību par drošību 50% Afganistānas teritorijas. “Neskatoties uz mūsu valstu lielo attālumu, situācijas stabilizēšanās Afganistānā ir gan Latvijas, gan Uzbekistānas interešu lokā, jo problēmām, kas šajā valstī attīstījās, proti, terorismam un narkotiku biznesam, nacionālo valstu robežas bieži nav šķērslis.” Tāpat ministrs apliecināja, ka pēc 2014.gada, kad atbildības nodošana afgāņiem būs pabeigta, sabiedroto atbalsts valsts attīstībai turpināsies.

Aizsardzības ministrijas
Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!