• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aizsardzības ministra darba vizīti Uzbekistānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.2012., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244355

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vidzemes un Pleskavas apgabala sadarbību

Vēl šajā numurā

22.02.2012., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aizsardzības ministra darba vizīti Uzbekistānā

20.februārī aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar Uzbekistānas aizsardzības ministru Kabulu Berdjevu un ministri panāca vienošanos attīstīt ciešāku sadarbību aizsardzības jomā.

Uzbekistānas aizsardzības ministrs pauda interesi ciešāk sadarboties militārās izglītības jomā. A.Pabriks informēja par iespējam izglītoties Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, Baltijas aizsardzības koledžā (BALTDEFCOL), kā arī Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skolā.

A.Pabriks ar Uzbekistānas kolēģi pārrunāja situāciju Uzbekistānas kaimiņvalstī Afganistānā un tās ietekmi uz drošības situāciju Centrālāzijas reģionā. A.Pabriks pauda viedokli, ka sabiedroto spēkiem jāuzturas šajā valstī arī pēc 2014.gada, lai pārraudzītu situācijas attīstību un līdzdarbotos dažādos civilos projektos, kas veicinātu Afganistānas ekonomisko attīstību. Tāpat viņš apliecināja, ka arī pēc 2014.gada Latvijas bruņotie spēki turpinās piedalīties starptautiskajās operācijās. A.Pabriks arī pauda interesi ekspertu līmenī organizēt konsultācijas starp abu valstu ministrijām, lai apmainītos ar viedokļiem par situāciju Afganistānā.

Aizsardzības ministrs pateicās K.Berdjevam par sadarbību nemilitāro kravu tranzītā caur Uzbekistānu uz Afganistānu un pauda cerību nākotnē īstenot vēl ciešāku sadarbību loģistikā gan pa dzelzceļu, gan gaisu.

A.Pabriks informēja Uzbekistānas aizsardzības ministru par īstenotajām reformām Latvijas bruņotajos spēkos, kas ļāvušas palielināt efektivitāti. Uzbekistānas aizsardzības ministrs pauda gandarījumu par abu valstu sadarbību arī izglītības, ekonomikas, kultūras un citās jomās.

Aizsardzības ministrijas
Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!