• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nodomu vēstuli starptautiskajiem aizdevējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.2012., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244215

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

17.02.2012., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nodomu vēstuli starptautiskajiem aizdevējiem

Finanšu ministrija (FM) ir publiskojusi Latvijas valdības Nodomu vēstuli Starptautiskajam Valūtas fondam un Saprašanās memoranda starp ES un Latvijas Republiku piekto papildinājumu (“LV” redakcija šos materiālus gatavo publicēšanai).

Par aizdevuma programmas slēgšanu Latvijai SVF valde lēma 2011.gada 21.decembrī. Latvija kopumā ir izmantojusi 4,4 miljardus eiro (3 miljardus latu) no SVF, Eiropas Komisijas un Pasaules Bankas aizdevumiem laika posmā no 2008.gada 23.decembra.

Latvija saņemto finansējumu plāno atmaksāt, starptautiskajā finanšu tirgū pārfinansējot valsts parādu. 14.februārī Latvija sekmīgi emitēja piecu gadu obligācijas viena miljarda ASV dolāru apmērā ar fiksēto procentu (kupona) likmi 5,25% gadā (ienesīgums 5,375%). Emisija īstenota saskaņā ar valsts aizņemšanās stratēģiju, tādējādi pilnībā piesaistot šajā gadā plānotās emisijas ārējos finanšu tirgos, lai refinansētu starptautisko aizdevuma programmu.

FM Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!