• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par 18.februāra tautas nobalsošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.2012., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244209

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par Eiropas Savienības inovācijas rezultātiem

Vēl šajā numurā

17.02.2012., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par 18.februāra tautas nobalsošanu

Rīt, 18.februārī, notiks tautas nobalsošana par likumprojektu ”Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē”, kas paredz mainīt Satversmes 4., 18., 21., 101. un 104.pantu, iekļaujot tajos nosacījumu par krievu valodu kā otru valsts valodu.

Nobalsošanas zīmē būs jautājums “Vai jūs esat par likumprojekta “Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē” pieņemšanu, kas paredz krievu valodai noteikt otras valsts valodas statusu?”. Iespējamie atbilžu varianti ir “Par” un “Pret”.

Ja vēlētājs ir pret grozījumiem Satversmē un neatbalsta valsts valodas statusa noteikšanu Latvijā arī krievu valodai, tad viņam nobalsošanas zīmē jāatzīmē atbilde “Pret”. Ja vēlētājs atbalsta izmaiņas Satversmē, kas paredz noteikt krievu valodai Latvijai otras valsts valodas statusu, tad viņam nobalsošanas zīmē jāatzīmē atbilde “Par”.

Vēlēšanu iecirkņu darba laiks tautas šajā dienā būs no pulksten 7.00 līdz 22.00. Tiesības piedalīties nobalsošanā ir balsstiesīgajiem Latvijas Republikas pilsoņiem no 18 gadu vecuma. Lai piedalītos nobalsošanā, vēlētājam nepieciešama derīga Latvijas pilsoņa pase.

Vēlētājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar nobalsot vēlēšanu iecirknī, ir iespēja pieteikt balsošanu savā atrašanās vietā. Nobalsošana tiek organizēta arī ārvalstīs, kur balsot varēs vēlēšanu iecirkņos vai pa pastu. Balsošana organizēta arī vēlētājiem ieslodzījuma vietās.

Lai nodrošinātu operatīvas informācijas pieejamību, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) rīkos vairākus informatīvus pasākumus. Nobalsošanas dienā un pēc tam naktī darbosies CVK interneta vietne, kurā tiks publicētas ziņas par vēlētāju līdzdalību un nobalsošanas provizoriskie rezultāti.

Ziņas par vēlētāju līdzdalību tiks apkopotas pulksten 8.00, 12.00, 16.00, 20.00 un 22.00. Plānots, ka CVK interneta vietnē šīs ziņas būs pieejamas ar pusstundas intervālu. Savukārt kopējais nobalsošanā piedalījušos vēlētāju skaits būs apkopots aptuveni pulksten 23.00.

Tautas nobalsošanas rezultātu apkopošana tiks sākta uzreiz pēc vēlēšanu iecirkņu slēgšanas – pulksten 22.00. Pirmie provizoriskie rezultāti no mazākajiem vēlēšanu iecirkņiem gaidāmi, sākot no pulksten 23.30. Balsu skaitīšanu lielākajā daļā iecirkņu plānots pabeigt līdz pulksten diviem, trijiem naktī.

CVK informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!