• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Ķīnu kravu pārvadājumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2012., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244122

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Par sadarbību ar Latvijas Pensionāru federāciju

Vēl šajā numurā

15.02.2012., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Ķīnu kravu pārvadājumos

Latvija un Ķīna ir ieinteresētas stiprināt savstarpējo sadarbību un attīstīt transporta savienojumu starp Āziju un Eiropu, izmantojot ne tikai jūras, bet arī sauszemes koridoru. Tas tika pausts Latvijas un Ķīnas Apvienotās komitejas 8.sēdē Pekinā.

Latvijas puse iepazīstināja Ķīnas transporta nozares pārstāvjus ar iespējām papildus tradicionālajam jūras transporta koridoram izmantot Latvijas sauszemes transporta infrastruktūru. Liela uzmanība tikšanās laikā tika pievērsta kravu pārvadājumu attīstībai pa dzelzceļu, piemēram, pagarinot konteineru vilciena "Baltika Transit" maršrutu no Kazahstānas līdz Ķīnas ziemeļrietumu apgabalam, kas būtu nozīmīgs progress tranzīta infrastruktūras attīstībā. Kravas no Āzijas uz Eiropu transportējot pa dzelzceļu, tiktu būtiski ietaupīts pārvadājumu laiks.

Tāpat Ķīnas uzņēmēji tika aicināti veidot loģistikas un distribūcijas centrus Latvijā, tādējādi veicinot piekļuvi Baltijas un Skandināvijas tirgum. Ķīna atzinīgi novērtēja Latvijas transporta koridora un ostu infrastruktūras sniegtās iespējas.

Sēdes laikā notika arī tikšanās ar Ķīnas Transporta un komunikāciju ministrijas un Dzelzceļa ministrijas pārstāvjiem, kā arī transporta un loģistikas kompānijas "Sinotrans" viceprezidentu.

Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!