• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par uzlabojumiem zinātnē un augstākajā izglītībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.2012., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243885

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

09.02.2012., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par uzlabojumiem zinātnē un augstākajā izglītībā


Vakar, 8.februārī,
(attēlā no kreisās) Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas prezidente Baiba Rivža, zemkopības ministre Laimdota Straujuma, Valsts prezidenta izveidotās Stratēģiskās attīstības komisijas (skat. “LV” Nr.21, 07.02.2012.; “LV” Nr.22, 08.02.2012.) loceklis, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Juris Ekmanis, parakstot nodomu protokolu, lai veicinātu lauksaimniecības un meža zinātnes ciešāku sadarbību ar citām LZA pārstāvētajām nozarēm
Foto: Zemkopības ministrija

 

Nodomu protokols paredz trīspusēju sadarbību ieteikumu izstrādē politikas plānotājiem par iespējamiem uzlabojumiem zinātnē un augstākajā izglītībā, zinātnes sasniegumu popularizēšanā un jauno zinātnieku sagatavošanā lauksaimniecības zinātnes jomā. Protokols paredz arī dažādu pasākumu rīkošanu zinātnes sasniegumu popularizēšanai, tostarp LLMZA 20 gadu jubilejas kopsapulces rīkošanu un jubilejai veltīta bukleta izdošanu.

Plānots, ka sadarbības ietvaros tiks nodrošināta Latvijas pārstāvju dalība Eiropas Lauksaimniecības, pārtikas un dabaszinātņu akadēmijas apvienības Ģenerālasamblejā Zviedrijā un Eiropas Lauksaimniecības pētījumu iniciatīvas (EURAGRI) rīkotajos pasākumos, kā arī dalība Ziemeļvalstu lauksaimniecības zinātnieku asociācijas organizētajos pasākumos.

Tāpat tikšanās laikā L.Straujuma atzinīgi novērtēja LLMZA iniciatīvu sagatavot kopīgu vēstuli ar pārējo Baltijas valstu zinātniskajām iestādēm Eiropas Komisijai par nepieciešamību ieviest godīgu un taisnīgu Kopējo lauksaimniecības politiku attiecībā uz visu ES dalībvalstu lauksaimniekiem pēc 2013.gada. “Baltijas valstīm jābūt vienotām jautājumā par tiešmaksājumu izlīdzināšanu, tāpēc es pozitīvi vērtēju zinātnieku iniciatīvu tieši ar zinātniskiem pamatojumiem atbalstīt mūsu lauksaimniekus,” atzina zemkopības ministre.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!