• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2012., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243811

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija

Vēl šajā numurā

08.02.2012., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija:
Par aktīvas novecošanas un paaudžu solidaritātes gadu

3.februārī Eiropas gada aktīvai novecošanai un paaudžu solidaritātei (2012) atklāšanai veltītajā pasākumā labklājības ministre Ilze Viņķele svinīgi parakstīja apņemšanos par sadarbību ar septiņiem sabiedrībā labi zināmiem cilvēkiem – labas gribas vēstniekiem.

Visa gada garumā viņi dalīsies savā pieredzē un zināšanās par aktīvu un veselīgu dzīvesveidu, kā arī ar savu darbu, viedokli un rīcību centīsies veicināt pozitīvas, harmoniskas un cieņpilnas attiecības abu paaudžu starpā.

Eiropas gada (2012) labas gribas vēstnieki būs Rīgas Stradiņa universitātes profesors un ārsts gastroenterologs Anatolijs Danilāns, tautas deju ansambļa “Zelta sietiņš” vadītāja Baiba Rasma Šteina, mūziķis Kārlis Būmeisters, Dziesmu svētku virsdiriģents, kordiriģents Edgars Račevskis, Liepājas teātra aktrise Inese Kučinska. Tāpat labo vēsti tautā nesīs Ventspils Centra sākumskolas zēnu koris un tā solists Miks Laksbergs, kā arī Inese Zinģīte, kura Latvijā plašāk pazīstama ar savu dzīvesstāstu, kā ar apņēmību un neatlaidību uzveikt ikvienu šķietami bezcerīgu situāciju.

3.februārī I.Viņķele svinīgi pasludināja Eiropas gadu aktīvai novecošanai un paaudžu solidaritātei (2012) Latvijā par atklātu. Eiropas gada (2012) devīze ir “Būsim aktīvi visās paaudzēs”.

Latvija Eiropas gada (2012) ietvaros ir izvirzījusi četras prioritātes – veicināt starppaaudžu sadarbību, celt vecu cilvēku vērtību sabiedrībā, mazināt vecuma diskrimināciju darba tirgū, kā arī sekmēt aktīvu un veselīgu dzīvesveidu.

Jau pērn Eiropas gada (2012) īstenošanai izveidotās Vadības komitejas pirmajā sēdē ir apstiprināts kopīgi izstrādāts pasākumu plāns, kuru visa gada garumā paredzēts īstenot sadarbībā ar pašvaldībām, nevalstisko sektoru, kā arī augstskolām un dažādām valsts iestādēm. Tā, piemēram, plānots noteikt senioriem draudzīgāko uzņēmumu, izvērtēt senioru iesaistes iespējas pašvaldības dzīvē un aktivitātēs, organizēt senioru dziesmu un deju svētkus, īstenot veselību veicinošus pasākumus, kā arī dalīties ar labās prakses piemēriem un zināšanām par aktivitātēm, kas sekmē pozitīvu komunikāciju un sadarbību starp paaudzēm.

Eiropas Savienība šo gadu ir pasludinājusi par gadu aktīvai novecošanai un paaudžu solidaritātei, lai efektīvāk un aktīvāk risinātu jautājumus, kas saistīti ar sabiedrības novecošanas tendencēm un izaicinājumiem. Šādus tematiskos gadus Eiropas Savienība pasludina katru gadu, piemēram, 2011.gads bija veltīts brīvprātīgā darba tematikai.

Eiropas gada (2012) ieviešanai ES līmenī ir izvirzīti četri mērķi:

• skaidrot aktīvas novecošanas un paaudžu solidaritātes nozīmi;

• popularizēt esošās politikas un pasākumus, kas veiksmīgi īstenoti, lai veicinātu aktīvu novecošanu un paaudžu solidaritāti;

• panākt vienošanos par aktīvu rīcību aktīvas novecošanas un paaudžu solidaritātes jautājumu risināšanā;

• risināt ar vecumu saistītus diskriminācijas un stereotipu jautājumus.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!