• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar atbalstu visām paaudzēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.1999., Nr. 155/158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24377

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar atbalstu visām paaudzēm (turpinājums)

Vēl šajā numurā

14.05.1999., Nr. 155/158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar atbalstu visām paaudzēm

Rīt, 15.maijā, — Starptautiskā ģimenes diena15.maijā jau sesto pavasari pēc kārtas pasaulē un arī Latvijā tiks svinēta Starptautiskā ģimeņu diena. Pirmo reizi šī diena atzīmēta 1994.gadā, kuru ANO pasludināja par Ģimenes gadu, bet lēmums par tās atzīmēšanu pieņemts jau 1993.gada 20.septembrī. Katru reizi Ģimenes dienai tiek dota kāda noteikta ievirze, kas sasaucas ar ANO pasludināto gada prioritāti. 1999.gads ir pasludināts par Veco ļaužu gadu, līdz ar to Ģimenes dienas devīze ir — ģimenes atbalsts visām paaudzēm.

Kas ir ģimene? Kā tā pārvērtusies savā veidolā, kas mainījies tās dzīves apstākļos jauna gadu tūkstoša priekšvakarā, vai diendienā katrs domājam par tādām lietām kā paaudžu saskare ne tikai horizontālā — bērnu, vecāku —, bet arī vertikālā — vecvecāku, mazbērnu — līmenī? Vai ģimene pilda savu galveno uzdevumu — veicināt katra cilvēka iespējas augt un veidoties par pilnvērtīgu sabiedrības locekli? Ko spēj ģimene pati, un kādu palīdzību tā gaida no valsts? Tie ir jautājumi, par kuriem būtu jādomā diendienā, ne tikai reizi gadā, svētkos.

Svētkos ir jāmeklē iespēja sagādāt prieku — un īpaši tiem, kuriem ikdiena reti sniedz gaišu mirkli. Tieši ar tādu mērķi — sagādāt pārsteigumu un radīt saulainu brīdi — Valsts bērna tiesību aizsardzības centra darbinieki, viņu vidū arī izglītības un zinātnes ministrs Jānis Gaigals, kopā ar savām ģimenēm dosies uz Ogres rajona Lauberes pagasta bērnunamu, kur mīt bērni, kuru vecākiem atņemtas vecāku tiesības vai uz laiku pārtraukta vecāku vara.

 

Turpinājums — 8.lpp.

BILDE.JPG (27609 BYTES)
"Es, mēs un viņi"

Anita Jasaite, Liepājas rajona Dzērves pagasta 8.klases skolniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!