• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar jauno Eiropas Parlamenta prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2012., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243516

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas valstu lauksaimniecības ministru tikšanos Rīgā

Vēl šajā numurā

01.02.2012., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar jauno Eiropas Parlamenta prezidentu

31.janvārī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar jaunievēlēto Eiropas Parlamenta prezidentu Martinu Šulcu (attēlā) un vienojās par ciešu sadarbību, izstrādājot Eiropas Savienības nākamās finanšu perspektīvas no 2014. līdz 2020.gadam, lai to veidotu, balstoties uz sabalansētības un taisnīguma principiem.

V.Dombrovskis uzsvēra, ka Latvijai ir būtiski, lai arī nākamajā finanšu perspektīvā saglabātos pietiekams atbalsts kohēzijas politikai, kas vērsta uz reģionālo atšķirību samazināšanu Eiropā. "Pašreizējais Eiropas Komisijas priekšlikums ierobežot dalībvalstīm pieejamos kohēzijas līdzekļus ir pretrunā ar šo kohēzijas politikas mērķi," norādīja premjers. Tāpat Ministru prezidents uzsvēra, ka gan Latvijai, gan pārējām Baltijas valstīm ļoti būtiski ir, lai no 2014.gada tiktu nodrošināta taisnīgāka pieeja lauksaimniecības tiešmaksājumu sadalē.

"Kohēzijas politika ir veiksmīgākais ES integrācijas instruments, un nav pieļaujama tā iznīcināšana. Tādēļ uzskatu Latviju un pārējās Baltijas valstis par EP partneriem, lai ES budžetu 2014.2020.gadam veidotu sabalansētu un taisnīgu, un aicinu Latvijas valdību uz ciešu sadarbību šajos jautājumos," sacīja EP prezidents.

M.Šulcs arī atzinīgi novērtēja Latvijas valsts paveikto krīzes pārvarēšanā pēdējo trīs gadu laikā, kā arī V.Dombrovska personīgo ieguldījumu šajā procesā. "Latvija un pārējās Baltijas valstis ir piemērs visai Eiropai, un es apbrīnoju jūsu tautu disciplīnu un mērķtiecību, pārvarot smagās finanšu krīzes sekas," sacīja EP prezidents.

V.Dombrovskis norādīja, ka 2009.gada martā, uzņemoties Ministru prezidenta pienākumus, pastāvēja nopietnas bažas par valsts maksātspēju. Veicot mērķtiecīgus pasākumus krīzes pārvarēšanai, valdība īstenoja izdevumu samazināšanu par 17,5% no IKP, vienlaikus ieviešot sociālās drošības tīklu, kura mērķis ir palīdzēt tiem iedzīvotājiem, kurus krīze skārusi vissmagāk.

"Caur smagu darbu un grūtiem lēmumiem Latvija ir atjaunojusi savu finansiālo stabilitāti. Tāpēc atbalstām stingrāku fiskālo disciplīnu Eiropā, un Latvija atzinīgi vērtē šajā Eiropadomes samitā panākto 25 valstu vienošanos. 2014.gadā, kad Latvija plāno ieviest eiro, vēlamies pievienoties stabilai un spēcīgai valūtai," uzsvēra Latvijas premjers.

Mārtiņš Panke, Ministru prezidenta preses sekretārs
Foto: Valsts kanceleja

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!