• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tikšanos ar 1991.gada barikāžu laika žurnālistiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.01.2012., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243440

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vidzemes, Latgales, Kurzemes un Zemgales ģerboņiem

Vēl šajā numurā

31.01.2012., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tikšanos ar 1991.gada barikāžu laika žurnālistiem

"1918.gadā dibinātā pirmā Latvijas brīvvalsts pastāvēja nepilnus 22 gadus, un šodien mēs atkal tuvojamies šim zīmīgajam skaitlim. Laiki, protams, ir mainījušies, svešas valsts karaspēka ienākšana pār mūsu robežām ir teju neiespējama. 21.gadsimtā ir citas metodes, kā iedragāt un atņemt brīvu valsti. Šajās dienās daži politiķi sakūdījuši tautas, kas Latvijā gadsimtiem ilgi ir mierīgi dzīvojušas līdzās," uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 20.janvārī, tiekoties ar 1991.gada barikāžu laika žurnālistiem.

"Pirms divdesmit diviem gadiem barikādēs atgūtā neatkarība jāturpina sargāt arī šodien," teica Saeimas priekšsēdētāja. "Krievu valodā visā pasaulē runā 300 miljoni, latviešu valodā1,3 miljoni cilvēku. Latvija ir vienīgā vieta pasaulē, kur varam sargāt latviešu valodu."

"Ja Latvijā nebūs latviešu valodas, tā būs cita valsts, cita vēsture," pauda S.Āboltiņa. "Lai to mums neatņemtu, ir jāiet uz referendumu un līdzcilvēkiem jāskaidro, ka latviešu valoda mūs vieno, nevis šķeļ."

Uzrunājot svinīgā pasākuma dalībniekus, S.Āboltiņa uzsvēra, ka "pirms divdesmit viena gada nešaubījāmies par nepieciešamo rīcību un barikādēs valsti kopā plecu pie pleca aizstāvēja dažādu tautību cilvēki. Un arī šodien mums jābūt lepniem par savu nacionālo valsti".

Pateicoties Atmodas laika žurnālistiem par viņu neatsveramo ieguldījumu Latvijas neatkarības atgūšanā, Saeimas priekšsēdētāja aicināja uz tikpat patriotisku un sabiedrībai nepieciešamu rīcību šajās dienās, sargājot dārgāko, kas mums ir, – mūsu zemi un valsti.

Tikšanās ar barikāžu laika žurnālistiem, operatoriem un fotogrāfiem ir ikgadēja tradīcija, kas iedibināta jau 8.Saeimas laikā. Piedalīties tajā bija aicināti gandrīz 140 žurnālisti, kas 1991.gadā aktīvi iesaistījās barikāžu laika notikumu atspoguļošanā. Godinot mūsu valsts neatkarības aizstāvjus, pie Saeimas nama 20.janvārī tika iedegts ugunskurs.

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!