• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aicinājumu skolēniem pieteikties Ēnu dienai Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.01.2012., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243439

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ekonomiskās sadarbības veicināšanu ar ASV

Vēl šajā numurā

31.01.2012., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aicinājumu skolēniem pieteikties Ēnu dienai Saeimā

Arī šogad Saeima iesaistās Ēnu dienas pasākumos. Skolēni ir aicināti 15.februārī ēnot Saeimas deputātus un darbiniekus, tā paplašinot savu redzesloku un gūstot nepastarpinātu priekšstatu par parlamenta ikdienas darbu un likumdošanas procesu.

"Saeimas nams 15.februārī vērs durvis "ēnām"aktīviem Latvijas skolēniem un studentiem, kas līdzās mācībām un studijām nopietni apsver savas nākotnes profesijas izvēli un meklē iespējas iepazīties ar izvēlētās profesijas ikdienu un aizkulisēm," informē Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

"Priecājos, ka mūsu parlaments ir kļuvis par vienu no populārākajām ēnošanas vietām. Turklāt jauniešus Ēnu dienā sekot līdzi Saeimas ikdienai acīmredzami motivē ne tikai interese par politisko procesu un parlamentu, bet arī gatavība savu tālāko profesionālo dzīvi, iespējams, saistīt ar parlamentārās demo­krātijas stiprināšanu visdažādākajās kapacitātēs. Proti, ik gadu Latvijas skolu un augstskolu audzēkņi izrāda aktīvu interesi ēnot ne tikai Saeimas deputātus, bet arī mūsu parlamenta tulkus, protokola un sabiedrisko attiecību speciālistus, Juridiskā biroja un citu struktūrvienību darbiniekus," raksturo S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja aicina jauniešus būt aktīviem, iesaistīties sabiedriskos procesos un 15.februārī kļūt par aktīvām politiķu un parlamenta darbinieku "ēnām".

Skolēniem, kuri vēlas kļūt par parlamenta "ēnām", līdz 9.februārim uz e-pasta adresi info@saeima.lv jāatsūta aizpildīta pieteikuma anketa un motivācijas vēstule. Anketā jānorāda deputāts vai darbinieks, kuru vēlas ēnot, bet motivācijas vēstulē jāuzraksta, kāpēc vēlas piedalīties Ēnu dienā Saeimā.

Pēc pieteikuma reģistrēšanas skolēni e-pastā saņems apstiprinājuma vēstuli. Saeimas mājaslapā atsevišķā sadaļā būs pieejama apkopota aktuālā informācija par Ēnu dienas dalībniekiem un pasākuma norisi.

Saeima jau ceturto reizi kļūs par "ēnu" devēju, un "ēnu" skaits parlamentā ar katru gadu pieaug. Ēnu dienā 2009.gadā Saeimu apmeklēja vairāk nekā 120, 2010.gadā vairāk nekā 200, bet 2011.gadā jau vairāk nekā 360 dažāda vecuma skolēnu no visas Latvijas, kuri ēnoja gan Saeimas deputātus, gan darbiniekus.

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!