• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par veselības ministres darba vizīti Kopenhāgenā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.01.2012., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243433

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valdības simts dienās paveikto un šā gada prioritātēm

Vēl šajā numurā

31.01.2012., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par veselības ministres darba vizīti Kopenhāgenā

25.janvārī veselības ministre Ingrīda Circene Kopenhāgenā tikās ar Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Eiropas reģionālā biroja vadītāju Zuzannu Jakabu.

Tikšanās laikā I.Circene iepazīstināja gan ar savām darba prioritātēm veselības ministres amatā, gan valdības apstiprinātajām Sabiedrības veselības pamatnostādnēm 2011.–2017.gadam, kurās noteikti precīzi virzieni sabiedrības veselības politikas veidošanai. Tāpat tika pārrunātas PVO izvirzītās prioritātes 2012.gadam un turpmākajiem gadiem.

PVO Eiropas reģionālā biroja vadītāja Z.Jakaba atzinīgi novērtēja Veselības ministrijas plānoto padotības iestāžu reorganizāciju, izveidojot Slimību profilakses un kontroles centru, kas pilnībā atbilst Eiropas standartiem un PVO rekomendācijām. Z.Jakaba arī uzteica veselības ministres iesākto darbu mātes un bērna veselības uzlabošanā, kā arī izteica atbalstu iecerei daļēji mainīt veselības aprūpes finansēšanas modeli, kas paredzētu sasaistīt plānveida veselības aprūpes saņemšanu ar nodokļu nomaksu. PVO pārstāve tāpat apstiprināja iespējas Latvijai saņemt organizācijas ekspertu konsultācijas veselības aprūpes sistēmas analīzei un priekšlikumus tās attīstībai.

25.janvārī veselības ministre I.Circene Kopenhāgenā parakstījusi divgades sadarbības līgumu 2012.2013.gadam ar PVO Eiropas reģionālo biroju.

Līguma mērķis ir turpināt līdzšinējo sadarbību ar PVO Eiropas reģionālo biroju un noteikt prioritātes veselības aprūpes jomā nākamajam periodam, kuru īstenošanai PVO piešķirs 474 tūkstošus ASV dolāru.

Par sadarbības prioritātēm 2012.–2013.gadā noteikta: valsts veselības politikas izstrāde Eiropas veselības politikas "Veselība 2020" ietvaros, sabiedrības veselības un veselības aprūpes sistēmas stiprināšana, neinfekcijas slimību riska mazināšana un veselīga dzīvesveida veicināšana, infekciju slimību sloga un to sociālo un ekonomisko seku mazināšana, kā arī veselības informācijas analīze un pētījumi, balstoties uz ticamiem un salīdzināmiem veselības informācijas datiem.

PVO Eiropas reģionālais birojs ik pa diviem gadiem ar Eiropas reģiona dalībvalstīm noslēdz divgades sadarbības līgumu, kurā tiek atrunātas prioritātes, kurām birojs piešķir finansējumu. Līguma īstenošanai nav nepieciešams papildu finansējums no valsts budžeta.

 

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!