• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par vakcinācijas nodrošināšanu pret tuberkulozi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2012., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243210

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2012.gada 23.janvārī

Vēl šajā numurā

25.01.2012., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par vakcinācijas nodrošināšanu pret tuberkulozi

Lai risinātu jautājumus saistībā ar problēmām nodrošināt vakcināciju pret tuberkulozi, 24.janvārī Veselības ministrijā notika sanāksme, kurā piedalījās atbildīgie ministrijas, Nacionālā veselības dienesta un Latvijas Infektoloģijas centra speciālisti.

Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāvji informēja, ka no vakcīnas piegādātāja SIA “Elpis” ir saņemta informācija par tehniskām problēmām ražotnē, kā tāpēc vakcīnas atbilstoši noslēgtajam līgumam nevarēs piegādāt līdz marta vidum. Līguma nosacījumi paredz, ka piegādātājam par nespēju pildīt nosacījumus NVD jāinformē trīs mēnešus iepriekš, kā arī jānodrošina vakcīnu rezerves trīs mēnešiem, kas nav izdarīts. NVD līdz 24.janvāra rītam nebija informācijas, vai SIA “Elpis” pildīs uzņemtās saistības.

Tikšanās laikā tika nolemts: ja SIA “Elpis” atteiksies pildīt līguma nosacījumus, NVD operatīvi sazināsies ar kaimiņvalstīm par iespēju sagādāt tuberkulozes vakcīnas vai rīkos alternatīvu iepirkumu, radušos zaudējumus pēc tam piedzenot no SIA “Elpis”.

Vienlaikus Latvijas Infektoloģijas centra speciālisti norādīja, ka vakcināciju pret tuberkulozi bērniem, kuriem vakcinācija dažādu iemeslu dēļ atlikta, iespējams veikt arī vēlāk. Tāpat speciālisti sagatavos informāciju par nepieciešamajiem profilakses pasākumiem, lai bērnu vecāki zinātu, kā rīkoties, lai mazuļus pasargātu no iespējamās inficēšanās, ja radīsies vakcīnu piegādes pārtraukums.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!