• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 11. maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.1999., Nr. 151/154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24319

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta uzskatā

Vēl šajā numurā

13.05.1999., Nr. 151/154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 11. maija sēdē

Valdība nolēmusi:

Īsziņu nobeigums. Sākums — "LV" nr.147/150, 12.05.1999.

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par likumprojektu "Par pagaidu pasākumu cūkgaļas iekšējā tirgus aizsardzībai". Likumprojekts netika noraidīts un, ņemot vērā Lauku attīstības konsultatīvās padomes ieteikumus par iesniegtā likumprojekta turpmāko virzību, tiks lemts pēc konsultāciju uzsākšanas Eiropas līgumā un Latvijas Republikas un Polijas Republikas Brīvās tirdzniecības līgumā paredzētajā kārtībā.

Konsultācijā Eiropas līguma ietvaros un Latvijas Republikas un Polijas Republikas Brīvās tirdzniecības līguma ietvaros Zemkopības ministrijai uzdots izstrādāt pamatojumu un Latvijas puses argumentāciju iekšējās tirgus aizsardzības pasākumu ieviešanai.

Ārlietu ministrijai kopīgi ar Ekonomikas ministriju uzdots nekavējoties ierosināt konsultāciju uzsākšanu ar Eiropas komisiju, pamatojoties uz Eiropas līguma 21.pantu, un konsultāciju uzsākšanu ar Polijas Republiku, pamatojoties uz Latvijas Republikas un Polijas Republikas Brīvās tirdzniecības līguma 14.pantu.

Valdība akceptēja noteikumus "Noteikumi par kārtību, kādā veicami iekšējā tirgus aizsardzības pasākumi", un Ministru kabinets aicina Latvijas Cūku audzētāju asociāciju iesniegt attiecīgu pieprasījumu Valsts iekšējā tirgus aizsardzības komisijai.

Ārlietu ministrijai uzdots katru mēnesi informēt Zemkopības ministriju un Finansu ministriju par jutīgo lauksaimniecības produktu eksporta politiku ārvalstīs.

 

Precizējot iepriekš publicēto

11.maija Ministru kabineta sēdes preses relīzē ieviesusies kļūda. Trešā rindkopa no beigām lasāma: "Valdība pieņēma zināšanai informāciju par likumprojektu "Par pagaidu pasākumu cūkgaļas iekšējā tirgus aizsardzībai". Par iesniegtā likumprojekta turpmāko virzību tiks lemts pēc konsultāciju uzsākšanas Eiropas līgumā un Latvijas Republikas un Polijas Republikas Brīvās tirdzniecības līgumā paredzētajā kārtībā."

Atvainojamies par sagādātajām neērtībām!

Valdības preses departaments

 

Valdība uzdevusi:

l Lai sakārtotu jautājumus saistībā ar tirgus aizsardzību, Ekonomikas ministrijai uzdots: līdz 1999.gada 11.jūnijam sagatavot un iesniegt Finansu ministrijai aprēķinus par likuma "Par iekšējā tirgus aizsardzību" īstenošanas izmaksām; līdz 1999.gada 15.maijam noteiktā kārtībā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojektu "Par antidempingu"; līdz 1999.gada 1.augustam noteiktā kārtībā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojektu "Par pretsubsīdiju nodevas piemērošanu"; nekavējoties nodrošināt Valsts iekšējā tirgus aizsardzības komisijas darba uzsākšanu atbilstoši likumam "Par iekšējā tirgus aizsardzību".

l Finansu ministrijai kopīgi ar Ekonomikas ministriju uzdots izstrādāt normatīvo aktu projektus, lai nodalītu mazumtirdzniecību no vairumtirdzniecības. Normatīvo aktu projekti izskatīšanai Ministru kabinetā iesniedzami līdz 1999.gada 1.jūnijam.

l 11.maijā valdība, izskatot jautājumus par iekšējā tirgus aizsardzību, Finansu ministrijai kopīgi ar Zemkopības ministriju uzdeva sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā priekšlikumus par Meitenes, Ainažu, Terehovas un Rīgas ostas robežkontroles punktu aprīkošanu ar svariem, paredzot lauksaimniecības jutīgo preču importu tikai caur minētajiem punktiem. Priekšlikumi iesniedzami līdz 1999.gada 25.maijam.

Zemkopības ministrijai līdz 1999. gada 1.jūlijam uzdots izstrādāt un iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā normatīvo aktu projektus par gaļas un citu pārtikas produktu transportēšanu un par Sanitārās robežinspekcijas kontroles punktu iekārtošanu.

l 11.maija Ministru kabineta sēdē ar protokola ierakstu Finansu ministrijai uzdots sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā priekšlikumus par valsts muitas noliktavas ierīkošanu. Priekšlikumi jāiesniedz līdz 1999. gada 1.jūlijam.

l Lai Muitas pārvalde un Sanitārā robežinspekcija varētu veikt lauksaimniecības un pārtikas produktu kontroli, Finansu ministrija līdz 1999.gada 25. maijam sagatavos un iesniegs izskatīšanai Ministru kabinetā priekšlikumus par iespējām nodrošināt pastiprinātu kontroli (iekārtojot saldētavas, angārus) robežkontroles punktos, caur kuriem atļauts pārtikas produktu imports.

l Ministru kabineta š.g. 18. maija sēdē Finansu ministrija informēs par iespējām aizliegt muitas noliktavu muitas punktos formēt kravas ievešanai brīvam apgrozījumam, reāli neievedot attiecīgās kravas muitas noliktavā. Par tā saukto "atmuitošanu pie muitas noliktavas stūra".

l 11. maija Ministru kabineta sēdē valdība uzdeva Zemkopības ministrijai sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā grozījumus Ministru kabineta 1998.gada 14.aprīļa noteikumos Nr.130 "Higiēnas prasības pārtikas apritē", kuros paredzēt paškontroles sistēmas ieviešanu pārtikas uzņēmumos, sākot ar 2000.gada 1.janvāri. Grozījumu projekts jāiesniedz līdz 1999.gada 1.jūlijam.

Valdības preses departaments

12.05.1999.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!