• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atrodoties ārpus valsts robežām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2009., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243125

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties ārpus valsts robežām un nododot Valsts prezidenta vietu Saeimas priekšsēdētājam

Vēl šajā numurā

07.04.2009., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atrodoties ārpus valsts robežām

Šodien, 7.aprīlī, Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri dodas divu dienu valstsvizītē uz Igaunijas Republiku.

Pie Igaunijas prezidenta pils Kadriorgā Valsts prezidentu ar kundzi sagaidīs Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess ar kundzi Evelīnu Ilvesu. Pēc tam plānota abu valstu prezidentu divpusējā saruna, tikšanās ar Igaunijas un Latvijas delegāciju pārstāvjiem, kā arī abu prezidentu kopīgā preses konference.

Pirmajā valstsvizītes dienā Valsts prezidentam ir paredzēta arī tikšanās ar Igaunijas premjerministru Andrusu Ansipu, viesošanās Latvijas vēstniecībā Igaunijā un Okupācijas muzeja apmeklējums, kur V.Zatlers atklās izstādi “1949.gada 25.marta deportācijas Latvijā”. Valsts prezidents piedalīsies arī ziedu nolikšanas ceremonijā pie Memoriāla skolotājiem un skolēniem, kas gājuši bojā Neatkarības kara laikā. Savukārt 7.aprīļa vakarā Valsts prezidents ar kundzi piedalīsies oficiālajās valsts vakariņās, kuras rīko Igaunijas prezidents T.H.Ilvess ar kundzi.

8.aprīlī, valstsvizītes otrajā dienā, V.Zatlers un T.H.Ilvess atklās Igaunijas un Latvijas biznesa semināru, bet pēc tam Valsts prezidents apmeklēs uzņēmumu “Skype”. Dienas otrajā pusē Valsts prezidentam ieplānota tikšanās ar Igaunijas parlamenta spīkeri Eni Ergmā un Igaunijas Nacionālās bibliotēkas apmeklējums, kur V.Zatlers atklās izstādi “Latvijas vēsture karikatūrās”. Valstsvizītes nobeigumā Valsts prezidents uzstāsies ar runu Igaunijas Ārlietu ministrijā.

Valstsvizītes laikā Valsts prezidenta kundzei Lilitai Zatlerei ir ieplānota atsevišķa programma kopā ar Igaunijas prezidenta kundzi E.Ilvesu.

Valsts prezidentu vizītē pavadīs aizsardzības ministrs Imants Lieģis, kultūras ministrs Ints Dālderis, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss, kā arī Latvijas uzņēmēji.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!