• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2012. gada 10. janvāra noteikumi Nr. 45 "Noteikumi par pirotehniķa sertifikāta iegūšanas kārtību un valsts nodevas maksāšanas kārtību un apmēru". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.01.2012., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242900-noteikumi-par-pirotehnika-sertifikata-iegusanas-kartibu-un-valsts-nodevas-maksasanas-kartibu-un-apmeru

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.53

Grozījums Ministru kabineta 2010.gada 23.marta noteikumos Nr.281 "Par Saprašanās memorandu starp Amerikas Savienoto Valstu Aizsardzības departamentu, Beļģijas Karalistes aizsardzības ministru, Bulgārijas Aizsardzības ministriju, Kanādas Nacionālās Aizsardzības departamentu, Čehijas Republikas...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

19.01.2012., Nr. 11

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 45

Pieņemts: 10.01.2012.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.45

Rīgā 2012.gada 10.janvārī (prot. Nr.2 14.§)

Noteikumi par pirotehniķa sertifikāta iegūšanas kārtību un valsts nodevas maksāšanas kārtību un apmēru

Izdoti saskaņā ar Pirotehnisko izstrādājumu
aprites likuma 19.panta ceturto un septīto daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka:

1.1. pirotehniķa sertifikāta iegūšanas kārtību;

1.2. kārtību un apmēru, kādā maksājama valsts nodeva par pirotehniķa sertifikāta, tā dublikāta un atkārtota sertifikāta izsniegšanu.

2. Pirotehniķa sertifikātu (1.pielikums) izsniedz Valsts policija. Pirotehniķa sertifikāta izsniegšanai Valsts policija izveido licencēšanas komisiju vismaz piecu cilvēku sastāvā (turpmāk – licencēšanas komisija).

II. Pirotehniķa sertifikāta iegūšanas kārtība

3. Lai saņemtu pirotehniķa sertifikātu, persona iesniedz licencēšanas komisijai iesniegumu (2.pielikums). Iesniegumā norāda:

3.1. personas vārdu, uzvārdu un personas kodu vai personas dzimšanas datumu, ja personas kods nav piešķirts;

3.2. dzīvesvietas adresi, tālruņa numuru un elektroniskā pasta adresi (ja pirotehniķa sertifikātu vēlas saņemt elektroniski);

3.3. pirotehniķa sertifikāta saņemšanas veidu – papīra formā vai elektroniska dokumenta veidā. 

4. Šo noteikumu 3.punktā minētajam iesniegumam pievieno šādus dokumentus:

4.1. dokumentu, kas apliecina pirotehniķa profesijas vai kvalifikācijas iegūšanu vai pirotehniķa sertifikāta iegūšanai nepieciešamās profesionālās izglītības, profesionālās pilnveides vai profesionālās ievirzes programmas apgūšanu un kvalifikācijas pārbaudījuma nokārtošanu izglītības iestādē (kopiju);

4.2. vienu fotogrāfiju (3 x 4 cm).

5. Šo noteikumu 3., 12., 14. un 15.punktā minēto iesniegumu un tam pievienojamos dokumentus vai to kopijas iesniedz papīra formā vai elektroniska dokumenta veidā atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

6. Licencēšanas komisija 15 dienu laikā pēc šo noteikumu 3.punktā minētā iesnieguma saņemšanas izskata to un pievienotos dokumentus un pārbauda, vai uz personu neattiecas Pirotehnisko izstrādājumu aprites likumā noteiktie pirotehniķa sertifikāta izsniegšanas ierobežojumi.

7. Licencēšanas komisija 15 dienu laikā pēc šo noteikumu 6.punktā minētās pārbaudes veikšanas pieņem lēmumu par pirotehniķa sertifikāta izsniegšanu vai par atteikumu izsniegt pirotehniķa sertifikātu.

8. Licencēšanas komisija pieņemto lēmumu ieraksta licencēšanas komisijas sēdes protokolā un par to informē personu.

9. Ja lēmuma pieņemšanai par pirotehniķa sertifikāta izsniegšanu vai par atteikumu izsniegt pirotehniķa sertifikātu nepieciešama šo noteikumu 3.punktā minētā iesnieguma un tam pievienoto dokumentu papildu pārbaude, licencēšanas komisija Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā pagarina lēmuma pieņemšanas termiņu.

10. Izsniedzot pirotehniķa sertifikātu, licencēšanas komisija normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā pārliecinās, ka valsts nodevas maksājums ir saņemts valsts budžetā. Ja persona ir izteikusi vēlmi pirotehniķa sertifikātu saņemt elektroniska dokumenta veidā, licencēšanas komisija pārbauda, vai ir iesniegti šo noteikumu 3. un 4.punktā minētie dokumenti un valsts nodevas maksājums ir saņemts valsts budžetā, un triju darbdienu laikā pēc nodevas maksājuma saņemšanas nosūta personai pirotehniķa sertifikātu elektroniska dokumenta veidā atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

11. Ja persona divu mēnešu laikā pēc informācijas saņemšanas par pirotehniķa sertifikāta izsniegšanu nesamaksā noteikto valsts nodevu par pirotehniķa sertifikāta izsniegšanu, iesniegums pirotehniķa sertifikāta saņemšanai iesniedzams no jauna vispārējā kārtībā.

12. Ja papīra formā izsniegtais pirotehniķa sertifikāts ir bojāts, nozaudēts vai nolaupīts, pirotehniķis šo noteikumu 5.punktā minētajā kārtībā piecu darbdienu laikā par to informē licencēšanas komisiju, iesniedzot iesniegumu (2.pielikums) pirotehniķa sertifikāta dublikāta izsniegšanai. Iesniegumā norāda šo noteikumu 3.1., 3.2. un 3.3.apakšpunktā minēto informāciju un iemeslu pirotehniķa sertifikāta dublikāta izsniegšanai, kā arī pievieno vienu fotogrāfiju (3 x 4 cm).

13. Licencēšanas komisija, pamatojoties uz šo noteikumu 12.punktā minēto iesniegumu, piecu darbdienu laikā nosūta vai izsniedz pirotehniķa sertifikāta dublikātu.

14. Ja elektroniska dokumenta veidā izsniegtais pirotehniķa sertifikāts ir bojāts, nozaudēts vai nolaupīts, pirotehniķis šo noteikumu 5.punktā minētajā kārtībā piecu darbdienu laikā par to informē licencēšanas komisiju, iesniedzot iesniegumu (2.pielikums) atkārtota pirotehniķa sertifikāta izsniegšanai. Iesniegumā norāda šo noteikumu 3.1., 3.2. un 3.3.apakšpunktā minēto informāciju un iemeslu pirotehniķa sertifikāta dublikāta izsniegšanai, kā arī pievieno vienu fotogrāfiju (3 x 4 cm).

15. Ja ir mainījies pirotehniķa vārds vai uzvārds, pirotehniķis piecu darbdienu laikā par to rakstiski informē licencēšanas komisiju, iesniedzot iesniegumu (2.pielikums) atkārtota pirotehniķa sertifikāta izsniegšanai. Iesniegumā norāda šo noteikumu 3.1., 3.2. un 3.3.apakšpunktā minēto informāciju un iemeslu atkārtota pirotehniķa sertifikāta izsniegšanai, kā arī pievieno vienu fotogrāfiju (3 x 4 cm).

16. Licencēšanas komisija, pamatojoties uz šo noteikumu 14. vai 15.punktā minēto iesniegumu, piecu darbdienu laikā nosūta vai izsniedz atkārtotu pirotehniķa sertifikātu.

17. Pirotehniķa sertifikāta dublikātu vai atkārtotu pirotehniķa sertifikātu izsniedz, ievērojot šo noteikumu 10. un 22.punktā minēto kārtību.

18. Saņemot atkārtotu pirotehniķa sertifikātu saskaņā ar šo noteikumu 15.punktu, pirotehniķim ir pienākums pirms atkārtota pirotehniķa sertifikāta saņemšanas nodot licencēšanas komisijai iepriekš papīra formā izsniegto pirotehniķa sertifikātu.

19. Pirotehniķa pienākums ir veikt veselības stāvokļa pārbaudi pirms psihiatra un narkologa atzinumā norādītā termiņa beigām vai ne vēlāk kā pēc pieciem gadiem no atzinuma izsniegšanas dienas, ja atzinumā nav norādīts tā derīguma termiņš.

III. Kārtība un apmērs, kādā maksājama valsts nodeva par pirotehniķa sertifikāta, tā dublikāta un atkārtota sertifikāta izsniegšanu

20. Par pirotehniķa sertifikāta, tā dublikāta un atkārtota sertifikāta izsniegšanu maksājama valsts nodeva šādā apmērā:

20.1. par pirotehniķa sertifikāta izsniegšanu – 35 lati;

20.2. par pirotehniķa sertifikāta dublikāta izsniegšanu – 14 latu;

20.3. par atkārtota pirotehniķa sertifikāta izsniegšanu – 14 latu.

21. Ja pirotehniķa sertifikātu izsniedz elektroniska dokumenta veidā, šo noteikumu 20.punktā minētā valsts nodeva maksājama, piemērojot koeficientu 0,9.

22. Valsts nodevu maksā pirms pirotehniķa sertifikāta saņemšanas. Valsts nodevas maksājumu veic ar maksājumu pakalpojumu sniedzēja starpniecību, kuram ir tiesības sniegt maksājumu pakalpojumus Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likuma izpratnē.

23. Valsts nodevu ieskaita valsts pamatbudžetā.

IV. Noslēguma jautājums

24. Noteikumi stājas spēkā 2013.gada 4.jūlijā.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Iekšlietu ministrs R.Kozlovskis



 

1.pielikums
Ministru kabineta
2012.gada 10.janvāra
noteikumiem Nr.45

Iekšlietu ministrs R.Kozlovskis



 

2.pielikums
Ministru kabineta
2012.gada 10.janvāra
noteikumiem Nr.45

Iekšlietu ministrs R.Kozlovskis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!