• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Tiekoties ar "Sustento" pārstāvēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2012., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242886

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ideju rīkot pilsoņu debates par integrāciju

Vēl šajā numurā

18.01.2012., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Tiekoties ar "Sustento" pārstāvēm

16.janvārī veselības ministre Ingrīda Circene tikās ar Latvijas cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas "Sustento" pārstāvēm, lai pārrunātu turpmākās sadarbības iespējas. Tikšanās laikā veselības ministre informēja par iecerēm stiprināt ģimenes ārstu institūciju un pārskatīt ģimenes ārstu darba kvalitātes kritērijus, kas patlaban ir brīvprātīgi. Tā kā kvalitātes un pieejamības programmai ir pieteikušies aptuveni 10% no visiem ģimenes ārstiem, būtu jāvērtē tajā paredzētās prasības, ko nākotnē vajadzētu attiecināt uz visiem ģimenes ārstiem, kuri sniedz valsts apmaksātu veselības aprūpi. Tāpat I.Circene uzsvēra, ka ģimenes ārstu prakses darbs un pacienti būtiski iegūst, ja ģimenes ārsta komandā tiek iesaistīta otra valsts apmaksāta medicīnas māsa, kuras uzdevums ir nodarboties gan ar hronisko pacientu aprūpi, gan slimību profilakses jautājumiem.

"Sustento" pārstāves vērsa uzmanību uz nepieciešamību iespēju robežās risināt jautājumu par kompensējamo zāļu un medicīnas ierīču saraksta paplašināšanu, kas īpaši svarīgi ir hroniskiem pacientiem, kuriem medikamenti jālieto ilgstoši. I.Circene piekrita, ka kompensējamo zāļu sistēmas pilnveidošana ir viens no veidiem, kā mazināt medikamentu cenas. Vienlaikus viņa norādīja, ka sabiedrībā plaši diskutētajām un pagājušajā gadā valdībā apstiprinātajām izmaiņām kompensējamo medikamentu un medicīnas ierīču apmaksas kārtībā, kas paredz lētāku līdzvērtīgas efektivitātes medikamentu apmaksāšanu, bija liela pretestība. Taču pozitīvais rezultāts šim lēmumam jau ir redzams – pateicoties cenu samazinājumam, šogad plānots ieguvums kompensējamo zāļu sistēmā 1,7 miljonu latu apjomā, kas paliks valsts apmaksātu medikamentu nodrošināšanai.

Tikšanās laikā veselības ministre atzina, ka sadarbība ar pacientu organizācijām ir ļoti nozīmīga, un aicināja "Sustento" pārstāves arī turpmāk aktīvi iesaistīties dažādu priekšlikumu izstrādē veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības uzlabošanai. Tāpat viņa uzteica pacientu organizāciju nozīmi sabiedrības informēšanā par veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanas iespējām.

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!