• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un ASV sadarbību lauksaimniecībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.05.1999., Nr. 147/150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24287

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.4

Par grozījumiem Domes 1997. gada 17. jūlija saistošajos noteikumos Nr.7 "Par īres maksu Liepājas pilsētas pašvaldības dzīvojamajās mājās"

Vēl šajā numurā

12.05.1999., Nr. 147/150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Par Latvijas un ASV sadarbību lauksaimniecībā

Aizvakar Latvijas zemkopības ministrs Pēteris Salkazanovs un ASV vēstnieks Latvijā Džeimss H.Holmss ( James H.Holmes ) (attēlā) parakstīja divpusējo memoranda pielikuma protokolu par sadarbību starp Latvijas Republikas Zemkopības ministriju un ASV Lauksaimniecības ministriju.

Saprašanās memorands, kas paredz sadarbību lauksaimniecības zinātnē un agrobiznesā starp abu valstu Lauksaimniecības ministrijām, tika parakstīts 1998.gada 7.jūlijā. Vakar parakstītais memoranda pielikuma protokols konkretizēja turpmākos sadarbības virzienus, atbalstot informācijas sistēmas izveidi, kā arī lauku attīstības programmas un agrobiznesa projekta izstrādi. Sadarbības programmā uzsvērts, ka ir jābūt tādai informācijas sistēmai, kura ir kā ceļvedis reglamentācijā un politikā, tirgus un tirdzniecības ziņās, ražošanas datos, izmantojot tādu izplatīšanas mehānismu kā radio programmas, informatīvos biļetenus un interneta mājas lappuses.

Savukārt agrobiznesa attīstībā galvenā uzmanība tiks pievērsta tehniskajai palīdzībai un dažādām mācībām — semināriem, praktiskām nodarbībām, mācību braucieniem uz ASV.

Dž.H.Holmss par sadarbības prioritāti uzskata atbalstu Latvijas attīstībai kopumā. Pēc Dž.H.Holmsa domām, tā esot panākama, vispirms attīstot Latvijas lauku rajonus. Kopējā sadarbība starp Latviju un ASV ir arī amerikāņu zemnieku interesēs.

Zemkopības ministrs Pēteris Salkazanovs pēc dokumenta parakstīšanas sacīja: "Cilvēki pieraduši domāt, ka materiālā palīdzība spēs atrisināt visas viņu problēmas, taču daudz svarīgāka ir informācija un izglītība katram cilvēkam."

Ministrs piebilda, ka amerikāņu speciālisti Latvijā ieradīsies jūnijā, lai precizētu līgumā paredzētos pasākumus. Daudzi Latvijas eksperti jau izmantojuši iespēju papildināt zināšanas ASV, tur apgūtais vienmēr lieti noderējis darbā. Jāpiebilst, ka sadarbība starp ASV un Latvijas lauksaimniekiem attīstās jau kopš deviņdesmito gadu sākuma.

Savstarpējās sadarbības programma paredzēta trim gadiem. Šī projekta īstenošanai Baltijas valstīs ASV valdība atvēlējusi 1,2 miljonus ASV dolāru, no tiem Latvijā tiks izmantoti 400 000 ASV dolāru. Pēc līguma parakstīšanas abas puses izteica cerību, ka sadarbība lauksaimniecībā turpināsies arī pēc trim gadiem.

Dagnija Muceniece —

"Latvijas Vēstnesim"

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!