• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par vīzu saņemšanu medicīnas tūristiem no trešajām valstīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.01.2012., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242637

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par apstrādes rūpniecības apgrozījumu

Vēl šajā numurā

11.01.2012., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par vīzu saņemšanu medicīnas tūristiem no trešajām valstīm

Ārstniecības iestādēm, kuras vēlas aktīvāk iesaistīties veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanā ārvalstu iedzīvotājiem, Veselības ministrijas mājaslapā pieejama informācija par vīzu saņemšanas kārtību medicīnas tūristiem no trešajām valstīm. Sākotnēji šāda vīzu saņemšanas kārtība attiecināta uz trīs valstīm – Krieviju, Baltkrieviju un Ukrainu.

Veidojot sadarbību ar ārvalstu pacientiem, viens no būtiskākajiem nosacījumiem ir ārstniecības iestādes spēja pierādīt savas darbības atbilstību noteiktiem normatīviem. Tādēļ Veselības inspekcija izveidos un uzturēs sarakstu ar ārstniecības iestādēm, kuras būs izteikušas vēlmi piedalīties medicīnas tūrisma veicināšanā. Lai tiktu iekļauts sarakstā, veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējam jāvēršas Veselības inspekcijā ar rakstisku iesniegumu, kurā norāda pakalpojumu veidus, kas tiks piedāvāti trešo valstu pilsoņiem. Veselības inspekcija nedēļas laikā izskatīs veselības aprūpes sniedzēja sniegto datu atbilstību (vai ārstniecības iestāde ir tiesīga sniegt norādītos pakalpojumus) un pozitīva lēmuma gadījumā to iekļaus minētajā sarakstā. Informācija būs pieejama elektroniski Veselības inspekcijas mājaslapā.

Lai varētu apliecināt, ka sarakstā iekļautais veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējs ir pastāvīgs un uzticams veselības aprūpes sistēmas dalībnieks Latvijā, tā pakalpojuma sniegšanas laikam Latvijā ir jābūt vismaz trīs gadiem, un šajā laikā iestādē ir jābūt veiktai Veselības inspekcijas pārbaudei. Gadījumā, ja šāda pārbaude pēdējo trīs gadu laikā nav veikta, Veselības inspekcija, saņemot ārstniecības iestādes iesniegumu ar lūgumu iekļaut sarakstā, divu mēnešu laikā veiks pārbaudi un pieņems lēmumu par iekļaušanu vai neiekļaušanu sarakstā.

Gan organizētā, gan individuālā medicīnas tūrisma gadījumā ielūdzējs no Latvijas puses ir attiecīgā medicīnas iestāde, kas sniegs konkrēto pakalpojumu. Ārstniecības iestādei jāvēršas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē ar pieprasījumu ielūguma noformēšanai. Iesniegumā jānorāda ārstniecības iestādes reģistrācijas numurs, informācija par pacientu un plānotā ārstniecības pakalpojuma orientējošajām izmaksām, apliecinājums par uzaicinātā ārzemnieka uzturēšanās mērķa atbilstību vīzas pieprasīšanai iesniegtajos dokumentos, kā arī apliecinājums, ka iestāde ir nodokļu maksātājs un tai nav nodokļu maksājumu parādu.

Ja ārzemnieks noteiktajā datumā nebūs ieradies attiecīgajā ārstniecības iestādē, tās vadībai nekavējoties pa šo faktu jāinformē Latvijas diplomātisko pārstāvniecība, kurā izsniegta vīza iebraukšanai Latvijā, un Valsts robežsardze.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!