• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalstu mums (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.1999., Nr. 143/146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24233

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgas apgabaltiesu

Vēl šajā numurā

11.05.1999., Nr. 143/146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalstu mums

8.maijā ārlietu ministrs Valdis Birkavs preses konferencē informēja par savu piedalīšanos Eiropas Padomes jubilejas pasākumos un vizīti Vācijā

Budapeštā es piedalījos Eiropas Padomes 50 gadu jubilejas pasākumā. Es iesniedzu ratifikācijas instrumentu — dokumentus par to, ka Latvija ir akceptējusi nāves soda atcelšanu. Man bija tikšanās ar Īrijas ārlietu ministru, mēs pārrunājām mūsu sadarbības iespējas. Bija arī daudz nozīmīgu kuluāru sarunu. Eiropas Padomes augstākā institūcija Ministru padome pieņēma Budapeštas deklarāciju par lielāku Eiropu bez dalījuma līnijām. Tika apstiprināts dokuments par Eiropas Padomes cilvēktiesību komisāru institūta izveidošanu. Latvijai ir ļoti svarīga cieša sadarbība ar Eiropas Padomi, jo no 2000. gada Latvija pirmo reizi kļūs par prezidējošo valsti. Šajā sakarā mēs pārrunājām sadarbību gan ar Islandi, gan Īriju, jo 6 mēnešu prezidentūras laiks ir pārāk īss, lai realizētu ilgtermiņa prioritātes.

Arī Londonā notika Eiropas Padomes 50 gadu jubilejas atzīmēšanas pasākumi. Man bija arī īsa saruna ar karalieni. Pats galvenais — Eiropa atkal apliecināja savas pamatvērtības: cilvēktiesības un preses brīvību.

 

Tad V.Birkavs atbildēja uz žurnālistu jautājumiem:

Jūs teicāt, ka J.Fišers izrādījis interesi par Valodas likumu. Pastāstiet, lūdzu, par to sīkāk.

V.Birkavs:

— Eiropas Savienības galvaspilsētā ir zināma mūsu diskusija ap Valodas likumu, ir zināms, ka mēs esam pieaicinājuši arī ekspertus. Es pārliecināju Fišera kungu, ka mūsu prioritāte ir padarīt Latvijas likumdošanu atbilstošu Eiropas Savienības standartiem.

Rūta Jaksona,

"LV" informācijas redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!