• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdē: 2012.gada 3.janvārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.01.2012., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242325

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

04.01.2012., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdē: 2012.gada 3.janvārī

IZM: Par prioritāri finansējamo komandu sporta spēļu sporta veidu valsts izlašu sarakstu

Tā kā regbijs un kērlings ir iekļauti olimpisko spēļu programmā, ar šiem sporta veidiem tiek papildināts prioritāri finansējamo komandu sporta spēļu sporta veidu valsts izlašu saraksts. To paredz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotie un 3.janvārī valdībā apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta (MK) 2009.gada 28.jūlija noteikumos Nr.819 "Kārtība, kādā valsts finansiāli nodrošina valsts izlases komandu sporta spēlēs sagatavošanos un piedalīšanos Eiropas un pasaules čempionātu un olimpisko spēļu atlases turnīros un finālsacensībās".

Saskaņā ar Sporta likumu valsts finansiāli nodrošina valsts izlases komandu sporta spēlēs sagatavošanos un piedalīšanos Eiropas un pasaules čempionātu un Olimpisko spēļu atlases turnīros un finālsacensībās. Kārtība, kādā valsts finansiāli nodrošina valsts izlases komandu sporta spēlēs sagatavošanos un piedalīšanos Eiropas un pasaules čempionātu un olimpisko spēļu atlases turnīros un finālsacensībās, nosaka, ka valsts finansējumu sadala, prioritāri to paredzot basketbola, futbola, handbola, hokeja un volejbola valsts izlasēm, ņemot vērā, ka pārējām valsts izlasēm finansējums ir ne mazāk kā 10 procenti no valsts finansējuma. Tā kā arī regbijs un kērlings ir iekļauti olimpisko spēļu programmā, biedrība "Latvijas Regbija federācija" un biedrība "Latvijas Kērlinga asociācija" lūdza IZM iekļaut regbiju un kērlingu prioritāri finansējamo komandu sporta spēļu sporta veidu valsts izlašu sarakstā.

Šo priekšlikumu atbalsta Latvijas Olimpiskā komiteja un Latvijas Sporta federāciju padome, vienlaikus ierosinot samazināt pārējām valsts izlasēm garantētā valsts finansējuma procentuālo apmēru. Izvērtējot pārējām valsts izlasēm garantētā finansējuma procentuālo apmēru, kurš būtu nosakāms pēc regbija un kērlinga iekļaušanas prioritāri finansējamo komandu sporta spēļu sporta veidu valsts izlašu sarakstā, secināts, ka procentuālais apmērs no normatīvajos aktos noteiktajiem 10 procentiem būtu jāsamazina līdz 7 procentiem.

Grozījumi arī redakcionāli precizē noteikumos lietoto terminoloģiju, aizstājot vārdus "sporta spēļu federācija" ar vārdiem "komandu sporta spēļu sporta federācija".

 

IZM: Par jaunu kārtību naudas balvu piešķiršanai par izciliem sasniegumiem sportā

Lai precizētu kārtību un kritērijus, kādā Latvijas sportistiem, viņu treneriem, sportistus apkalpojošiem sporta darbiniekiem un attiecīgajām sporta federācijām piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā un naudas balvu apmēru, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sadarbībā ar sporta organizācijām sagatavojusi jaunu Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu.

Noteikumu projekts vairākās pozīcijās precizē piešķiramās naudas balvas maksimālo apmēru, kā arī paaugstina piešķiramās naudas balvas apmēru par biedrības "Latvijas Paralimpiskā komiteja" un biedrības "Latvijas Nedzirdīgo sporta federācija" sportistu un komandu sasniegumiem (naudas balvas tiks piešķirtas 50% apmērā no noteikumos noteiktā naudas balvas apmēra). Tāpat precizēta iesniegumu par naudas balvu piešķiršanu iesniegšanas un izskatīšanas kārtība, kā rezultātā turpmāk izvērtēšanai Latvijas Nacionālajā sporta padomē tiks iesniegti tikai tie iesniegumi, kuri atbilst noteikumu prasībām. Noteikumu projekts arī nosaka naudas balvas saņemšanas un atskaitīšanās kārtību.

Lai gan iepriekš bija plānots paaugstināt sportista vecuma barjeru, lai pretendētu uz naudas balvas saņemšanu, atbilstoši Ministru kabineta komitejas 2011.gada 12.decembra sēdē nolemtam arī turpmāk naudas balvas varēs piešķirt par sasniegumiem sacensībās, kas paredzētas sportistiem vecumā no 16 gadiem. Tāpat saglabāta iespēja naudas balvas piešķirt par sasniegumiem pasaules karavīru sporta spēlēs un policijas čempionātos, kā arī piešķirt naudas balvas komandu sporta spēļu sporta federācijām par komandu sporta spēļu izlašu iegūtajām tiesībām startēt Olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātos.

Kopš 2005.gada sporta nozares tiesiskajā regulējumā, sporta organizatoriskajā pārvaldes struktūrā, kā arī sporta attīstībā kopumā Latvijā ir notikušas vairākas būtiskas izmaiņas, bet pašreiz spēkā esošajos noteikumos ietvertie kritēriji, lai varētu pretendēt uz naudas balvas saņemšanu, naudas balvu apmēri, kā arī naudas balvas piešķiršanas procedūra nav tikusi mainīta. Tāpēc Latvijas Nacionālā sporta padome, kura sniedz MK priekšlikumus attiecībā uz naudas balvu piešķiršanu, ir aicinājusi IZM izvērtēt nepieciešamību atbilstoši pašreizējiem apstākļiem un situācijai aktualizēt naudas balvu piešķiršanas kārtību, liekot uzsvaru uz kritēriju konkretizēšanu un paaugstināšanu, kā arī uz iesnieguma par naudas balvas piešķiršanu iesniegšanas un izskatīšanas kārtības pilnveidošanu.

MK noteikumu projektu "Noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru" 3.janvārī apstiprināts valdībā.

 

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!