• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.01.2012., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242323

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par vadlīnijām pašvaldībām veselības veicināšanas jomā

Vēl šajā numurā

04.01.2012., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija

Par dzīvojamo māju pārvaldnieku reģistrāciju

Ekonomikas ministrija aicina dzīvojamo māju pārvaldniekus iesniegt nepieciešamos dokumentus reģistrācijai pārvaldnieku reģistrā. Ar 1.janvāri dzīvojamo māju pārvaldniekiem ir jāreģistrējas pārvaldnieku reģistrā – to paredz Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likums.

Dzīvojamo māju pārvaldniekiem ir jāiesniedz Ekonomikas ministrijā iesniegums par reģistrāciju dzīvojamo māju pārvaldnieku reģistrā, kā arī dokuments, kas apliecina pārvaldnieka vai tā darbinieku kvalifikāciju (apliecinātu kopiju). Minētos dokumentus iespējams iesniegt, ierodoties Ekonomikas ministrijā personīgi, nosūtot pa pastu vai elektroniski (elektroniski parakstītu atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu).

Reģistrā tiks apkopota būtiskākā informācija par tiem pārvaldniekiem, kuri darbojas vai vēlas darboties dzīvojamo māju pārvaldīšanas tirgū, kā arī par dzīvojamām mājām, kuras pārvalda attiecīgais pārvaldnieks, un šā pārvaldnieka un viņa darbinieku kvalifikāciju.

Reģistra informācija būs publiski pieejama Ekonomikas ministrijas mājaslapā internetā, lai ikviens varētu iepazīties ar reģistra ierakstiem un tajā iesniegtajiem dokumentiem, nodrošinot vispusīgu informāciju par pārvaldniekiem gan dzīvojamo māju īpašniekiem, gan arī valsts un pašvaldību institūcijām.

Pārvaldnieks vai persona, kura vēlas piedāvāt pārvaldnieka pakalpojumus, tiks reģistrēta reģistrā, ja iesniegtais iesniegums būs aizpildīts pilnīgi un tajā norādītās ziņas būs patiesas.

Reģistru veido un uztur Ekonomikas ministrija saskaņā ar Ministru kabineta 2011.gada 3.maija noteikumiem Nr.343 "Dzīvojamo māju pārvaldnieku reģistra vešanas un aktualizēšanas noteikumi".

 

Par ieguldījumu fonda pārvaldīšanu

Saskaņā ar SIA "Latvijas Garantiju aģentūra" (LGA) un Ekonomikas ministrijas parakstīto līgumu LGA no Eiropas Investīciju fonda (EIF) pārņēmusi 91 miljona eiro (64 miljonu latu) vērto ieguldījumu fondu, kurā pieejams finansējums mazo un vidējo komersantu atbalstam finanšu instrumentu veidā.

"Nododot ieguldījumu fonda pārvaldi LGA, ir sperts būtisks solis, lai valsts finanšu atbalsta instrumenti būtu koncentrēti vienā vietā, atvieglojot uzņēmējiem to izmantošanu. Tas ir arī solis tuvāk vienotai finanšu attīstības institūcijai, kas nākotnē nodrošinās gan zemākas programmu ieviešanas izmaksas, gan arī padarīs atbalsta instrumentus saprotamākus, pieejamākus un skaidrākus uzņēmējiem. Tāpat plānots, ka LGA jau tuvākajā laikā izstrādās jaunus finanšu instrumentus, lai ieguldījumu fonda finansējumu uzņēmējiem padarītu pieejamāku," norāda ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Ieguldījumu fonds nodots LGA, lai uzlabotu un pilnveidotu tā programmu darbību, padarītu finansējumu pieejamāku uzņēmējiem, kā arī stiprinātu LGA kā nacionālo institūciju, kas nodarbojas ar finanšu instrumentu ar valsts atbalstu nodrošināšanu komersantiem.

Ieguldījumu fonds nodrošina Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu un valsts budžeta finansējumu 91 miljona eiro apjomā maziem un vidējiem komersantiem, sniedzot tiem pieeju finansējumam komercdarbības uzsākšanai un attīstībai.

Ieguldījumu fonda ietvaros pašlaik ir pieejami tādi finanšu instrumenti kā riska kapitāls un aizdevumi. "BaltCap Latvia" riska kapitāla fonds un "Imprimatur Capital" sēklas kapitāla fonds un uzsākšanas kapitāla fonds sniedz atbalstu uzņēmumiem, kuriem nepieciešams finansējums sākotnējai biznesa uzsākšanai un darbības paplašināšanai. Šobrīd jau ir veiktas 14 riska kapitāla investīcijas 6,5 miljonu eiro apmērā.

Savukārt aizdevuma instruments, kuru ievieš AS "SEB banka" un AS "Swedbank", nodrošina maziem un vidējiem uzņēmumiem, it īpaši apstrādes rūpniecības sektorā, pieeju aizdevumiem investīcijām un apgrozāmajiem līdzekļiem biznesa attīstībai un paplašināšanai. Šobrīd bankas ir izsniegušas 30 aizdevumus par 17 miljoniem eiro. Lai veicinātu fonda finansējuma pieejamību un valsts atbalstu uzņēmumiem, LGA jau tuvākajā laikā izstrādās jaunus finanšu instrumentus.

2008.gada 16.jūlijā Latvijas Republikas valdība noslēdza līgumu ar EIF par ES struktūrfondu ieguldījumu fonda ieviešanu, lai īstenotu ES fondu programmu "Ieguldījumu fonds ieguldījumiem garantijās, paaugstināta riska aizdevumos, riska kapitāla fondos un cita veida finanšu instrumentos".

 

Ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!