• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par Vietējo pašvaldību referendumu likumprojektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.01.2012., Nr. 1 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242280

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par 2011.gada novērtējumu un 2012.gada prognozēm

Vēl šajā numurā

03.01.2012., Nr. 1

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par Vietējo pašvaldību referendumu likumprojektu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža izveidotā darba grupa sagatavojusi likumprojekta "Vietējo pašvaldību referendumu likums" sākotnējo redakciju. Izstrādātais likumprojekts nodots izvērtēšanai darba grupā pārstāvētajām organizācijām, bet pēc aptuveni divām nedēļām plānots sasaukt īpašu sēdi, kurā tiks apkopoti un izvērtēti saņemtie priekšlikumi.

Izstrādājamā likuma mērķis ir veicināt pašvaldību iedzīvotāju iesaistīšanos un līdzdalību vietējās nozīmes aktualitāšu izlemšanā. Tāpēc topošais likums noteiks jautājumu loku, par kuriem turpmāk varēs ierosināt un rīkot pašvaldību referendumus; tas paredzēs arī pašvaldību referendumu finansēšanas avotus un kārtību, kādā šāds referendums ierosināms un rīkojams, kā arī to rezultātu izziņošanu un spēkā stāšanos.

Likumprojektā ierosināts noteikt, ka pašvaldību referendumus var rīkot par nozīmīgu infrastruktūras objektu īstenošanu, ilgtspējīgas attīstības stratēģiju un publiskā apspriešanā nodotu jautājumu, ja pašvaldība nav ņēmusi vērā publiskās apspriešanas rezultātu, kā arī par domes atlaišanu.

Pašreizējā likumprojekta redakcija arī nosaka, ka pašvaldības referenduma ierosināšanā un pašā referendumā var piedalīties visi Latvijas Republikas pilsoņi un Eiropas Savienības pilsoņi, kas saskaņā ar Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likumu ir tiesīgi ievēlēt attiecīgās pašvaldības domi.

 

Inese Auniņa, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomniece

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!