• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - iknedēļas preses konferencē vakar, 10.maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.1999., Nr. 143/146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24225

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: - iknedēļas preses konferencē vakar, 10.maijā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

11.05.1999., Nr. 143/146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— iknedēļas preses konferencē vakar, 10.maijā

Es šodien gribētu runāt tikai par divām lietām.

Pirmais. Esmu izšķīries par valsts ministriem. Es likšu priekšā koalīcijas partneriem un ceturtdien Saeimā tiks balsots par Kaktiņa kungu kā mežu valsts ministru, Koķes kundzi kā augstākās izglītības valsts ministri, Jaksona kungu kā veselības valsts ministru un Bunkša kungu kā īpašo uzdevumu valsts ministru valsts pārvaldes un pašvaldību teritoriālās reformas jautājumos. Sarunās Briselē un Eiropas integrācijas kontekstā ir izkristalizējies, ka valsts pārvaldes reformas ir tas jautājums, kuram ir jāvelta īpaša uzmanība. Bunkša kungam varētu tikt pakļauta pašvaldību lietu pārvalde un valsts reformu birojs. Tas gan šobrīd ir pakļauts Ministru prezidentam, taču es nevaru tam atvēlēt pietiekami daudz laika. Mēs veiksim valsts pārvaldes optimizēšanu, samazināsim izdevumus valsts pārvaldei.

Otrais. Sestdien un svētdien es analizēju valdības darbu. Valdība ir nostrādājusi pietiekami ilgi — nu jau ir pusgads. Šajā laikā labāk vai sliktāk, bet katram ministram bija iespēja sevi apliecināt. Izanalizējot visus "par" un "pret", šodien es biju uzaicinājis pie sevis Šlesera kungu un piedāvāju viņam divas iespējas — vai nu viņš pats atkāpjas no amata, vai arī es pieprasīšu viņa demisiju. Šlesera kungs man atzvanīja un teica, ka pats neatkāpsies, tādēļ es iesniegšu Jaunajai partijai dokumentu, kurā pieprasīšu Šlesera kunga demisiju. Analizējot Ekonomikas ministrijas darbu, es atklāju, ka nepadarīto darbu diemžēl ir daudz vairāk nekā padarīto. Es aicināšu Jauno partiju kā uzticīgu un pietiekami saprātīgu koalīcijas partneri piedāvāt kādu citu kandidatūru šim amatam. Vārdi ir bijuši daudz skaļāki nekā reālie darbi. Šādus lēmumus nekad nav viegli pieņemt, taču es atbildu par valdību, man jāuzlabo tās darbs, un to es arī darīšu.

 

Tad Vilis Krištopans atbildēja uz žurnālistu jautājumiem.

Vai A.Šlesera demisijas pieprasījums ir saistīts ar viņa sarežģītajām attiecībām ar Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektoru Jāni Nagli?

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!