• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas sirdī, likteņu kopības zemē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.1999., Nr. 143/146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24222

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas sirdī, likteņu kopības zemē (turpinājums)

Vēl šajā numurā

11.05.1999., Nr. 143/146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas sirdī, likteņu kopības zemē

CZEC.JPG (29828 BYTES) No 10. līdz 12. maijam Latvijas Republikas Valsts prezidents Guntis Ulmanis uzturas valsts vizītē Čehijas Republikā

Prāga. 10.05.1999. Foto: epa/A.F.I.

Latvijas Republikas Valsts prezidents Guntis Ulmanis un Čehijas Republikas prezidents Vāclavs Havels Prāgas Hradā

Vizītes pirmajā dienā

HAVELS.JPG (13796 BYTES) Pirmdienas rītā Guntis Ulmanis ielidoja Ružines (Ruzyne) lidostā Prāgā, kur viņu ar Ainu Ulmanes kundzi un mūsu valsts oficiālo delegāciju sagaidīja Čehijas oficiālās personas.

Pusvienpadsmitos pie Prāgas pils notika oficiālā sagaidīšanas ceremonija. Pie pils Matiasa vārtiem Gunti Ulmani un Ainu Ulmanes kundzi sagaidīja Čehijas prezidents Vāclavs Havels ar Dagmāru Havelovas kundzi. Orķestris atskaņoja Latvijas un Čehijas valsts himnas. Latvijas Valsts prezidents pieņēma godasardzes ziņojumu. Orķestris atskaņoja Janačeka "Simfonietu", Guntis Ulmanis un Vāclavs Havels apstaigāja godasardzes ierindu.

Pēc tam Vāclavs Havels aicināja Gunti Ulmani un Ainu Ulmanes kundzi no pils salona aplūkot Prāgas unikālo panorāmu. Pils Troņa zālē Latvijas Valsts prezidents un Vāclavs Havels iepazinās ar Čehijas un Latvijas delegācijām.

Pēc tam pils Troņa zālē notika Čehijas prezidenta un Latvijas Valsts prezidenta saruna. Guntis Ulmanis parakstījās Prāgas pils Goda viesu grāmatā.

Turpat Prāgas pilī notika arī abu valstu delegāciju sarunas. Tām beidzoties, tika parakstīts Latvijas Republikas un Čehijas Republikas nolīgums par gaisa satiksmi — no Latvijas puses to parakstīja ārlietu ministrs Valdis Birkavs, no Čehijas puses — iekšlietu ministrs Vāclavs Grulihs.

Pēc tam Spoguļu zālē risinājās Latvijas un Čehijas delegāciju sarunas.

Tika parakstīts arī Līgums par sadarbību kultūrā. Šo līgumu no mūsu puses parakstīja kultūras ministre Karina Pētersone, no čehu puses — kultūras ministrs Pāvels Dostals.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!