• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Ceļu satiksmes likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.2011., Nr. 205 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242181

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Izglītības likumā

Vēl šajā numurā

30.12.2011., Nr. 205

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Ceļu satiksmes likumā

Saeima 15.decembrī galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Ceļu satiksmes likumā, nosakot, ka transportlīdzekļu vadītājiem ir pienākums robežsardzei uzrādīt dokumentus visā valsts teritorijā. Patlaban pienākums transportlīdzekli apturēt pēc Valsts robežsardzes pieprasījuma ir tikai uz valsts robežas vai pierobežā.

Valsts robežsardzei ir uzdevums ne tikai nodrošināt valsts robežas neaizskaramību un veikt robežkontroli, bet arī īstenot nelegālās imigrācijas apkarošanu, kas veicama visā valsts teritorijā. Lai šo funkciju efektīvi īstenotu, likumā noteikts, ka vadītājam ir pienākums pēc Valsts robežsardzes pieprasījuma transportlīdzekli apturēt un dokumentus uzrādīt visā valsts teritorijā.

Iekšlietu ministrijas pārstāvji iepriekš atbildīgajā komisijā skaidroja, ka šis likums neparedz sistēmiskas izmaiņas, jo jau patlaban Valsts robežsardzei šādas tiesības paredzētas. Izmaiņas Ceļu satiksmes likumā nepieciešamas, lai noteiktu pienākumu vadītājiem transportlīdzekli apturēt.

Tāpat mainītas prasības jaunai traktortehnikai, kurai pirmā tehniskā apskate jāveic pēc diviem gadiem no transportlīdzekļa reģistrācijas brīža, nevis pēc gada. Šis atvieglojums attieksies uz jaunu traktortehniku, kuras motora darba ilgums reģistrācijas brīdī nepārsniedz 250 motorstundas, līdz šim robeža bija noteikta 20 motorstundas. Šī norma neattiecas uz pašgājēja traktortehniku, universālajām pašgājējmašīnām un buldozeriem, kuriem tehniskā apskate jāveic tāpat kā iepriekš.

Grozījumi Ceļu satiksmes likumā stāsies spēkā 2012.gada 1.janvārī.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!