• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2011. gada 22. decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.2011., Nr. 205 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242168

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2011. gada 22. decembra ārkārtas sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

30.12.2011., Nr. 205

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2011. gada 22. decembrī

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumu, uz kuru tiks sniegta atbilde 2011.gada 22.decembrī pulksten 17.00:

Deputātu I.Zariņa, J.Urbanoviča, M.Ivanovas-Jevsejevas, V.Orlova, M.Zemļinska, I.Klementjeva, I.Zujeva, R.Rubika, V.Jakovļeva un S.Potapkina jautājums Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (jautājumu reģistra Nr.1/J11)

"Par Saeimas doto uzdevumu nesavlaicīgu izpildi"

(pilns jautājuma teksts pielikumā)

Rīgā 2011.gada 19.decembrī    Saeimas priekšsēdētāja S.Āboltiņa

Pielikums

10.Saeimas laikā frakcijas "Saskaņas centrs" deputāti atkārtoti vērsās pie Jums kā Ministru prezidenta saistībā ar atsevišķos likumos ietverto uzdevumu nepildīšanu un jautājumiem, vai Ministru kabinets beidzot nodrošinās pārdomātu kārtību likumos doto uzdevumu savlaicīgai izpildei un kādus pasākumus plānots veikt, lai novērstu pārkāpumus, kas saistīti ar likumdevēja doto uzdevumu nepildīšanu.

Uz minētajiem jautājumiem tika saņemtas galvenokārt formālas atbildes, ka uzdevumu izpildes koordinācija un kontrole tiek organizēta saskaņā ar Ministru kabineta kārtības rulli un Valsts kancelejas ieskatā tiek nodrošināta pārdomāta kārtība par likumos doto uzdevumu savlaicīgu izpildi.

Mūsu rīcībā esošā informācija un gadījums par Ministru kabineta rīcību, vairāku gadu garumā nepildot likumā "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" doto uzdevumu izstrādāt un pieņemt Ministru kabineta noteikumus, kā arī 11.Saeimā aktualizējies jautājums par Jūsu jau trešo reizi vadītā Ministru kabineta attieksmi pret likumdevēja dotajiem uzdevumiem.

Pamatojoties uz minēto, lūdzam sniegt atbildes uz šādiem jautājumiem:

1. Kādi Ministru kabineta noteikumi, deleģējums kuru izstrādei dots likumos, nav pieņemti?

2. Kāds ir pamatojums tam, ka minētie Ministru kabineta noteikumi nav pieņemti?

3. Kas ir atbildīgs par minēto Ministru kabineta noteikumu nesavlaicīgu sagatavošanu?

4. Kāpēc Ministru kabinets nevirzīja Saeimai likumprojektus par grozījumiem attiecīgajos likumos, ja tika konstatēts, ka Ministru kabineta noteikumu pieņemšana likumdevēja noteiktajā termiņā dažādu apsvērumu pēc nav iespējama?

Sagatavojot atbildes uz minētajiem jautājumiem, lūdzu sniegt pilnīgu informāciju, norādot katra attiecīgā likuma normu, kurā ietverts deleģējums Ministru kabinetam, tās pieņemšanas datumu, par Ministru kabineta noteikumu izstrādi atbildīgo iestādi, termiņu, līdz kuram atbilstoši likumos paredzētajam bija jāpieņem attiecīgie Ministru kabineta noteikumi, un pamatojumu likumdevēja katra dotā uzdevuma nesavlaicīgai izpildei.

Rīgā 2011.gada 14.decembrī    11.Saeimas deputāti: I.Zariņš, J.Urbanovičs, M.Ivanova-Jevsejeva, V.Orlovs, M.Zemļinskis, I.Klementjevs, I.Zujevs, R.Rubiks, V.Jakovļevs, S.Potapkins

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!