• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1999. gada 4. maija protokola izraksts Nr. 24 "Latvijas Republikas Ministru kabineta sēdes protokola Nr.24 izraksts". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.1999., Nr. 141/142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24187

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.164

Vēsturnieku komisijas nolikums

Vēl šajā numurā

07.05.1999., Nr. 141/142

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: protokola izraksts

Numurs: 24

Pieņemts: 04.05.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Ministru kabineta sēdes protokola Nr.24 izraksts

Rīgā 1999.gada 4.maijā

19.§

Par nepieciešamajiem grozījumiem brīvu kapitāla kustību regulējošos nacionālajos tiesību aktos

Apspriešanā piedalījās: I.Godmanis, R.Zīle, E.Stiprais, R.Jurdžs, V.Birkavs, V.Makarovs, V.Krištopans.

1. Pieņemt zināšanai sniegto informāciju.

2. Akceptēt Finansu ministrijas iesniegtos priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā uzņēmējdarbības likumdošanas jomā un nacionālajā likumdošanā, kas regulē brīvu kapitāla kustību, norādīto trūkumu novēršanai.

3. Finansu ministrijai:

3.1. līdz 1999.gada 23.decembrim iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā likumprojektu par grozījumiem likumā "Par izlozēm un azartspēlēm", lai atceltu ierobežojumu ārvalstu ieguldītājiem kontrolēt uzņēmumus (uzņēmējsabiedrības), kas organizē izlozes (izņemot valsts mēroga izlozes) un azartspēles;

3.2. līdz 1999.gada 31.maijam iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā informāciju par brīvas pakalpojumu kustības skrīninga sanāksmes rezultātiem sakarā ar privāto pensiju fondu līdzekļu maksimālo ieguldījumu apmēru ārvalstīs.

4. Zemkopības ministrijai izstrādāt un līdz 1999.gada 23.decembrim iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā likumprojektu "Par meža apsaimniekošanu un izmantošanu", neiekļaujot tajā ierobežojumu, kas nosaka, ka par meža izmantotājiem nevar būt uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības), kurās uzņēmējdarbību kontrolē ārvalstu ieguldītāji.

5. Kultūras ministrijai sadarbībā ar Nacionālo Radio un televīzijas padomi atbilstoši Eiropas Savienības politikai sagatavot un līdz 1999.gada 31.maijam iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā likumprojektu par grozījumiem Radio un televīzijas likumā, lai atceltu ierobežojumu veikt uzņēmējdarbību elektronisko sabiedrības saziņas līdzekļu jomā uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kurus kontrolē ārvalstu ieguldītāji.

6. Ministru prezidenta biedram Eiropas Savienības lietās G.Krastam kopīgi ar Iekšlietu ministriju izvērtēt uzdevumu — Iekšlietu ministrijai sagatavot un līdz š.g. 31.maijam iesniegt Ministru kabinetā likumprojektu par grozījumiem Apsardzes darbības likumā, lai atceltu ierobežojumu saņemt speciālo atļauju apsardzes darbības veikšanai uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kurus kontrolē ārvalstu ieguldītāji. Attiecīgus priekšlikumus iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē š.g. 11.maijā.

20.§

Priekšlikumi par veicamajiem pasākumiem nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā autortiesību aizsardzības jomā Eiropas Savienības norādīto trūkumu novēršanai

Apspriešanā piedalījās: I.Labucka, I.Godmanis, R.Jurdžs, A.Poča, E.Kušners, J.Gaigals, V.Krištopans.

1. Akceptēt Tieslietu ministrijas iesniegtos priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā autortiesību aizsardzības jomā norādīto trūkumu novēršanai.

2. Kultūras ministrijai kopīgi ar Iekšlietu ministriju un Finansu ministriju sagatavot un divu nedēļu laikā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā finansiālo aprēķinu par konkrētu funkciju veikšanai autortiesību aizsardzības jomā nepieciešamo divu jaunu štata vienību izveidošanu Kultūras ministrijā un divu jaunu štata vienību izveidošanu Iekšlietu ministrijas Ekonomikas policijā, paredzot šo summu no Finansu ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

3. Iekšlietu ministrijai kopīgi ar Tieslietu ministriju un Kultūras ministriju sagatavot informāciju par veiktajiem pasākumiem autortiesību aizsardzības jomā un š.g. jūnija sākumā iesniegt to izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

24.§

Par Valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietošanas programmu 1999.gadam

Apspriešanā piedalījās: V.Zvejs, I.Godmanis, R.Zīle, J.Naglis, A.Šlesers, J.Gaigals, A.Bernāns, A.Poča, V.Makarovs, V.Balodis, I.Vaidere, V.Krištopans.

1. Pieņemt zināšanai sniegto informāciju.

2. Iesniegto rīkojuma projektu nepieņemt.

3. Ekonomikas ministrijai sagatavot precīzu un pilnīgu Valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietošanas programmas 1999.gadam grafiku, ņemot vērā izteiktās piezīmes. Grafika izstrādē ievērot valsts budžeta likumā noteikto privatizācijas fonda izlietojumu, paredzot mēneša iemaksas 80,8 % apmērā, piemērojot valsts budžeta likumā noteikto proporciju starp privatizācijas fonda izdevumiem un ieskaitījumu valsts budžetā un attiecinot to uz fonda atlikuma līdzekļu izlietojumu 1999.gadam. Grafiku saskaņot ar Finansu ministriju.

4. Ekonomikas ministrijai saskaņoto grafiku kopā ar protokollēmuma projektu, kurā paredzēt uzdevumu Ekonomikas ministrijai pēc kārtējā mēneša piecpadsmitā datuma iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē informāciju par ieņēmumiem fondā, ja tie netiek ieskaitīti plānotajā apjomā, līdz š.g. 6.maijam plkst.12.00 iesniegt Valsts kancelejā izskatīšanai Ministru kabineta sēdē š.g. 11.maijā.

25.§

Par Ministru kabineta 1998.gada 9.decembra rīkojuma Nr.597 "Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Air Baltic Corporation, SIA" pamatkapitāla palielināšanu" izpildi

Apspriešanā piedalījās: J.Naglis, R.Zīle, I.Godmanis, V.Makarovs, I.Labucka, R.Jurdžs, A.Muižnieks, Ģ.V.Kristovskis, R.Zīle, A.Kveska, A.Poča, A.Bernāns, V.Balodis, V.Krištopans.

1. Pieņemt iesniegto rīkojuma projektu.

2. Ekonomikas ministrijai kopīgi ar Valsts kanceleju precizēt rīkojuma projektu, ņemot vērā izteiktos priekšlikumus. Rīkojuma projekta 2.punktā paredzēt arī, ka Privatizācijas aģentūra vienlaikus nodrošina likumā noteiktās iemaksas valsts īpašuma privatizācijas fondā no privatizācijas ieņēmumiem 44250000 latu apmērā un papildus nodrošina ieņēmumus no privatizācijas 6214000 ASV dolāru apmērā.

3. Valsts kancelejai sagatavot rīkojuma projektu parakstīšanai.

4. Pieņemt zināšanai, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram V.Balodim ir atšķirīgs viedoklis šajā jautājumā.

26.§

Par privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" privatizācijas nosacījumiem

Apspriešanā piedalījās: J.Naglis, I.Godmanis, A.Bernāns, R.Zīle, V.Makarovs, A.Šlesers, G.Krasts, A.Kveska, V.Krištopans.

1. Pieņemt zināšanai sniegto informāciju par valsts akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" privatizācijas iespējām un valsts akciju sabiedrības "Privatizācijas aģentūra" saistībām attiecībā uz potenciālajiem investoriem.

2. Pieņemt iesniegto rīkojuma projektu par Latvijas kuģniecības privatizācijas nosacījumiem.

3. Ekonomikas ministrijai kopīgi ar Valsts kanceleju precizēt rīkojuma projektu. Papildināt rīkojuma projekta 2.punktu ar apakšpunktu par maksimāla ienākuma nodrošināšanu privatizācijas fondā. Papildināt 5.punktu ar norādi par to, ka citi nosacījumi akcionāru ietekmei privatizācijas noteikumos nav iestrādājami. Paredzēt 7.punktā, ka valstij piederošo akciju cena nav mazāka par nomināla divkāršu vērtību un par akcijām jāsamaksā divu mēnešu laikā no akciju emisijas paketes pirkuma un pārdevuma līguma noslēgšanas brīža.

4. Valsts kancelejai sagatavot rīkojuma projektu parakstīšanai.

5. Ekonomikas ministram A.Šleseram sasaukt Privatizācijas aģentūras padomes ārkārtas sēdi 1999.gada 10.maijā.

6. Privatizācijas aģentūrai noteiktā kārtībā apstiprināt privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" privatizācijas noteikumus atbilstoši Ministru kabineta akceptētajiem privatizācijas nosacījumiem un paredzēt, ka pretendentu pieteikšanās termiņš ir 1999.gada l5.jūnijs.

27.§

Par privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" privatizācijas nosacījumiem

Apspriešanā piedalījās: A.Šlesers, U.Osis, A.Bernāns, G.Krasts, R.Zīle, A.Poča, I.Godmanis, V.Makarovs, I.Vaidere, A.Ošs, J.Naglis, V.Ginters, Ģ.V.Kristovskis, V.Balodis, A.Niklass, V.Krištopans.

1. Pieņemt zināšanai Ekonomikas ministrijas iesniegtos priekšlikumus par privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" privatizāciju.

2. Atzīmēt, ka Ekonomikas ministrijas iesniegtā informācija ir jāpapildina, lai Ministru kabinets varētu pieņemt lēmumu par privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" privatizācijas nosacījumiem.

3. Ekonomikas ministrijai divu nedēļu laikā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā plānu elektroenerģētikas sektora attīstībai, kas atbilst Eiropas Savienības elektroenerģijas tirgus liberalizācijas un konkurences veicināšanas principiem, paredzot tajā arī elektroenerģētikas sektorpolitikas precizēšanu, kā arī rīcības plānu (ar laika grafiku) privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" privatizācijai.

34.§

Par bezpeļņas organizāciju valsts akciju sabiedrību "Bērnu klīniskā slimnīca"

Apspriešanā piedalījās: V.Makarovs, J.Gaigals, V.Krištopans.

1. Iesniegto rīkojuma projektu nepieņemt.

2. Konceptuāli atbalstīt priekšlikumu pārveidot Bērnu klīnisko slimnīcu par uzņēmējsabiedrību.

3. Līdz laikam, kad tiks atrisināts jautājums par slimnīcas juridisko statusu, ierosināt apturēt Latvijas Medicīnas akadēmijas Satversmes apstiprināšanu Saeimā.

4. Ja Saeimā tiks apstiprināta Latvijas Medicīnas akadēmijas Satversme, paredzēt, ka tiks realizēts Koncepcijas par priekšlikumiem augstskolu pārraudzības īstenošanai otrais variants.

35.§

Par bezpeļņas organizāciju valsts akciju sabiedrību "P.Stradiņa klīniskā slimnīca"

Apspriešanā piedalījās: V.Makarovs, J.Gaigals, V.Krištopans.

1. Iesniegto rīkojuma projektu nepieņemt.

2. Konceptuāli atbalstīt priekšlikumu pārveidot P.Stradiņa klīnisko slimnīcu par uzņēmējsabiedrību.

3. Līdz laikam, kad tiks atrisināts jautājums par slimnīcas juridisko statusu, ierosināt apturēt Latvijas Medicīnas akadēmijas Satversmes apstiprināšanu Saeimā.

4. Ja Saeimā tiks apstiprināta Latvijas Medicīnas akadēmijas Satversme, paredzēt, ka tiks realizēts Koncepcijas par priekšlikumiem augstskolu pārraudzības īstenošanai otrais variants.  

Ministru prezidents V.Krištopans  

Valsts kancelejas direktors A.Vītols

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!