• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mūsu muitas novērtējumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.1999., Nr. 141/142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24185

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

07.05.1999., Nr. 141/142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mūsu muitas novērtējumu

Pasaules muitas organizācija (PMO) atsūtījusi Latvijas muitai atzinīgu novērtējumu tās sniegtajai darba atskaitei PMO 18.sesijā.

Pasaules muitas organizācijas Pretkontrabandas komitejas 18.sesijā, kas norisinājās Briselē, piedalījās 150 PMO dalībvalstis, to skaitā arī Latvija. Latviju pārstāvēja VID Pretkontrabandas daļas Informācijas apstrādes un analīzes nodaļas priekšnieka vietnieks Ainārs Blaudums, kurš, līdzīgi kā pārstāvji no citām valstīm — Vācijas, Japānas, Francijas, Lielbritānijas, Austrālijas un Ķīnas, uzstājās ar ziņojumu par muitas darbību Latvijā.

Ainārs Blaudums stāstīja par mobilo vienību organizēšanu un to efektivitāti Latvijā, kā arī informēja sesijas dalībniekus par Latvijas muitas un "Crown Agents" veiksmīgo sadarbību kontrabandas apkarošanā. Šīs sadarbības rezultātā, atzīmēja A.Blaudums, ir palielinājušies nodokļu ienākumi, kā arī samazinājusies preču, sevišķi akcizēto — spirta un tabakas izstrādājumu, kontrabanda.

Uzklausot Latvijas pārstāvja komentāru par Latvijas muitas aktivitātēm, kā arī analizējot tās darba rezultātus, Pasaules muitas organizācija ir atzinīgi novērtējusi Latvijas muitas sasniegumus kontrabandas apkarošanas un nodokļa iekasēšanas jomā.

Starptautiskās tirdzniecības apjoms katru gadu palielinās par 6–8 procentiem, līdz ar to pretkontrabandas darbs kļūst aizvien sarežģītāks ne vien Latvijā, bet arī visā pasaulē, tā savā uzrunā teica PMO ģenerāldirektors M.Danē. Danē kungs atzīmēja, ka starptautiskās tirdzniecības apjoms palielinās, taču muitas darbinieku skaits — gluži pretēji — sarūk, tādēļ jo svarīgāk ir palielināt muitas darba efektivitāti un veidot aktīvu sadarbību muitu administrāciju starpā.

Liesma Kalve,

VID preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!