• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Svētdien, 9. maijā, - Mātes diena. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.1999., Nr. 141/142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24173

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta paziņojums

Valsts prezidenta paziņojums

Vēl šajā numurā

07.05.1999., Nr. 141/142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Svētdien, 9. maijā, — Mātes diena

Es pateicos tev, māt!

Eva Dortāne

Es pateicos tev, māt,

ka man deg rokas,

uguns liesmu kad satveru,

ka man deg kājas,

nenopļautos rudzos kad brienu,

ka man deg sirds,

kapu krustiem kad pieskaros.

Es pateicos tev, māt,

ka man salst rokas,

ledus puķes kad saplūcu,

ka man salst kājas,

vienaldzības ceļā kad stāvu,

ka man salst sirds,

meliem un tumsai kad pieķeros.

Es tev pateicos, māt!

 

Valsts prezidents:

— darba vizītē Norvēģijas Karalistē

Viņa majestāte Norvēģijas karalis Haralds V un Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis Rīgas pils Zelta zālē 1998.gada 2.septembrī

Vakar, 6.maijā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Norvēģijas karali Haraldu V. Sarunā pārrunāta notikumu attīstība abās valstīs pēc karaļa vizītes Latvijā pagājušā gada septembrī, jautājumi kultūras un izglītības jomā, kā arī demokrātisko valstu centieni novērst cilvēcisko katastrofu Kosovā.

Vizītes turpinājumā Guntis Ulmanis tikās ar Norvēģijas Stortinga prezidenti Kirsti Kolli Grendālu. Sarunas dalībnieki pārrunāja politisko situāciju Norvēģijā un Latvijā. Norvēģijas parlamenta prezidente apsveica Valsts prezidentu ar rezultātiem pagājušā gadā referendumā par pilsonības jautājumu, kā arī ar nāvessoda atcelšanu Latvijā. Valsts prezidents informēja K.Grendālu par pašreizējo ekonomisko situāciju Latvijā, uzsverot, ka privatizācijas process iegājis noslēguma fāzē un Latvija aktīvi strādā pie "Latvijas kuģniecības" un "Latvenergo" privatizācijas. Stortinga prezidente izrādīja interesi par sabiedrības integrācijas procesu Latvijā. Abas puses pārrunāja jautājumu, kas saistīts ar NATO paplašināšanos un cilvēciskās krīzes novēršanu Kosovā.

Norvēģijas parlamenta prezidente uzsvēra, ka Stortingā ietilpstošās partijas atbalsta NATO akcijas un ka Eiropas demokrātiskās valstis bija izsmēlušas visus politiskos līdzekļus, lai atrisinātu šo krīzi mierīgā ceļā.

Valsts prezidents pauda viedokli, ka, turpinoties sekmīgai Baltijas jūras valstu sadarbībai, Baltijas reģionam būs daudz nozīmīgāka loma Eiropā.

Turpinot vizīti, Valsts prezidents tiksies ar Norvēģijas premjerministru Šelu Magni Bundeviku.

 

— gatavojoties valsts vizītei Čehijas Republikā

Valsts prezidents Guntis Ulmanis no 10. līdz 12. maijam atradīsies valsts vizītē Čehijā. Tā būs atbildes vizīte uz Čehijas Republikas prezidenta Vāclava Havela valsts vizīti Latvijā 1996. gadā, no 14. līdz 16. aprīlim.

Vizīte Čehijā apliecinās Latvijas un Čehijas savstarpējo attiecību labvēlīgo gaisotni un savstarpējā dialoga attīstības intensitāti. Čehijas kā NATO (maijā kā pilntiesīgas dalībvalsts) un ES kandidātvalsts atbalsts Latvijai ir īpaši nozīmīgs.

Vizītes mērķis ir nodrošināt Čehijas atbalstu un pozitīvu attieksmi Latvijas ārpolitisko mērķu īstenošanā, sekmēt ekonomisko sadarbību ar Čehiju un perspektīvā arī Viduseiropas reģionu, kā arī Latvijas atpazīstamību caur kultūras un izglītības sakariem.

Vizīte būs ieguldījums Latvijas un Čehijas politiskā dialoga intensificēšanā, akcentējot Eiropas Savienības (ES) un drošības politikas jautājumus, arī ekonomiskās, kultūras un izglītības sadarbības veicināšanā.

Vizītes laikā tiks parakstīti nozīmīgi divpusējie līgumi, sekmējot starpvalstu līgumtiesiskās bāzes pilnveidošanas tālāku īstenošanu. Būtiska ir līguma par sadarbību terorisma, nelikumīgās narkotisko līdzekļu tirdzniecības un organizētās noziedzības apkarošanā parakstīšana, kas veicinās abu valstu sadarbību ES trešā pīlāra ietvaros. Parakstot starpvaldību līgumu par gaisa satiksmi, tiks pabeigts darbs pie starpvalstu ekonomiskās sadarbības līgumiem.

Valsts prezidentu Čehijā pavadīs augsta ranga Latvijas valsts institūciju pārstāvji, kā arī uzņēmēju delegācija, dodot papildu iespēju savstarpēji tikties nozaru speciālistiem un uzņēmējiem. Valsts vizītes laikā iegūtā informācija, iedibinātie darījumu kontakti dos iespēju veicināt ekonomiskās sadarbības aktivitātes un jaunu sadarbības jomu apzināšanu, kas nākotnē kalpos par pamatu veiksmīgai sadarbībai starp uzņēmumiem un nozarēm.

Vizītes ietvaros paredzēta latviešu mākslas izstādes atklāšana Prāgas pilī, kā arī izstāde "Latvijas un Čehijas vēsturiskās saites".

Valsts prezidenta preses dienests

 

Valsts prezidenta paziņojums

Daru zināmu, ka no šā gada 10. līdz 12.maijam atradīšos ārpus valsts robežām un šajā laikā Valsts prezidenta vietu saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 52. pantu izpilda Saeimas priekšsēdētājs.

Rīgā 1999.gada 4.maijā Valsts prezidents G.Ulmanis

 

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Daru zināmu, ka no šā gada 10.maija līdz 12.maijam Valsts prezidenta prombūtnes laikā saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 52.pantu izpildīšu Valsts prezidenta vietu.

Saeimas priekšsēdētājs J.Straume

Rīgā 1999.gada 4.maijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!