• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Igaunijas sadarbību izglītībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2011., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241651

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO ģenerālsekretāra vietnieka vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

20.12.2011., Nr. 199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Igaunijas sadarbību izglītībā


Piektdien, 16.decembrī, Igaunijas pilsētā Tartu jaunatklātajā zinātniskajā centrā “AHHAA” notika otrā Latvijas un Igaunijas nākotnes sadarbības ziņojuma ikgadējā konference, kura šoreiz bija veltīta izglītības tēmai. Šogad konferences moderatori bija abi ziņojuma autori – Latvijas Ārlietu ministrijas politiskais direktors Andris Razāns un Igaunijas laikraksta “Postimees” valdes priekšsēdētājs Anvars Samosts
(attēlā pa kreisi), savukārt pašu konferenci atklāja Latvijas un Igaunijas valdību vadītāji Valdis Dombrovskis un Andruss Ansips (attēlā pa labi)
Foto: Valsts kanceleja

 

16.decembrī Tartu jaunatklātajā zinātniskajā centrā AHHAA notika otrā Latvijas un Igaunijas nākotnes sadarbības ziņojuma ikgadējā konference, kura šogad bija veltīta izglītības tēmai.

Šogad Konferences moderatori bija abi ziņojuma autori – Latvijas Ārlietu ministrijas politiskais direktors Andris Razāns un Igaunijas laikraksta “Postimees” valdes priekšsēdētājs Anvars Samosts.

Konferenci atklāja Latvijas un Igaunijas premjerministri Valdis Dombrovskis un Andruss Ansips. No Latvijas puses konferencē piedalījās arī izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis un Latvijas augstākās un profesionālās izglītības iestāžu vadītāji, kā arī pārstāvji no citām institūcijām un organizācijām, kuri saistīti ar ziņojuma prioritāšu īstenošanu praksē. Konferences dalībnieki diskutēja par augstākās izglītības, zinātnes, profesionālās izglītības un nodarbinātības jautājumiem, kā arī izvērtēja izglītības kvalitāti un abu valstu izglītības iestāžu sadarbības iespējas.

2009.gadā V.Dombrovskis un A.Ansips vienojās par kopīga Latvijas un Igaunijas nākotnes sadarbības ziņojuma izstrādi, kura mērķis bija izvērtēt abu valstu līdzšinējās attiecības un sniegt ieteikumus attiecību attīstīšanai nākotnē. Ziņojums tika prezentēts 2010.gada 11.jūnijā. Pieņemot ziņojumu, abas puses vienojās par nepieciešamību organizēt kopīgu Latvijas un Igaunijas ieinteresēto pušu ikgadēju konferenci, kuras laikā tiktu izvērtētas ziņojumā ietvertās rekomendācijas un ģenerētas idejas tālākai abu valstu sadarbībai noteiktās jomās. 2010.gada decembrī Rīgā notika pirmā ziņojuma ieviešanas konference.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!