• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Republikas Valdības un Krievijas Federācijas Valdības Pagaidu vienošanās par Latvijas Republikā pastāvīgi dzīvojošo personu, bijušās PSRS pilsoņu, kurām nav ne Latvijas Republikas, ne Krievijas Federācijas, ne trešās valsts pilsonības, braucieniem no Latvijas Republikas uz Krievijas Federāciju un atgriešanos viņu pastāvīgajā dzīvesvietā Latvijas Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.1994., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241574

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Valdības un Krievijas Federācijas Valdības Pagaidu vienošanās par vienkāršotu kārtību, kāda pierobežas teritoriju iedzīvotāji šķērso Latvijas un Krievijas robežlīniju

Vēl šajā numurā

22.12.1994., Nr. 149

PAR DOKUMENTU

Veids: starptautisks dokuments

Pieņemts: 14.12.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Valdības un Krievijas Federācijas Valdības Pagaidu vienošanās par Latvijas Republikā pastāvīgi dzīvojošo personu, bijušās PSRS pilsoņu, kurām nav ne Latvijas Republikas, ne Krievijas Federācijas, ne trešās valsts pilsonības, braucieniem no Latvijas Republikas uz Krievijas Federāciju un atgriešanos viņu pastāvīgajā dzīvesvietā Latvijas Republikā

Latvijas Republikas Valdība un Krievijas Federācijas Valdība, turpmāk tekstā - "Puses",

humānu apsvērumu vadītas,

apzinoties, ka starp atsevišķiem cilvēkiem esošie kontakti humānajā jomā veicinās labu kaimiņattiecību attīstīšanos starp divām valstīm,

cienot katra cilvēka tiesības uz brīvu pārvietošanos, kuras fiksētas Starptautiskajā paktā par civilajām un politiskajām tiesībām,

vēloties noregulēt kārtību, kādā Latvijas un Krievijas robežu Šķērso pastāvīgi Latvijas Republika dzīvojošās personas, bijušās PSRS pilsoņi, kuras nav Latvijas vai Krievijas pilsoņi un kurām nav trešās valsts pilsonības, vienojās par sekojošo:

1.pants

Latvijas Republikā pastāvīgi dzīvojošās personas, bijušās PSRS pilsoņi, kuras nav Latvijas vai Krievijas pilsoņi un kurām nav trešās valsts pilsonības, iebrauc Krievijas Federācijā bez vīzas un atgriežas pastāvīgajā dzīvesvietā, pamatojoties uz PSRS pilsoņa pasi, kurā ir izdarīta atzīme, ka viņas pastāvīgi dzīvo Latvijas Republika, un kura garantē tiesības bez vīzas atgriezties pastāvīgajā dzīvesvietā.

2. pants

Šis pagaidu vienošanās 1.pantā minēto personu bērniem, sasniedzot sešpadsmit gadu vecumu, Latvijas Republikas varas iestādēs izdod PSRS pilsoņa iekšējo pasi ar atzīmi tajā, ka viņi pastāvīgi dzīvo Latvijas Republikā, kas atļauj bez vīzas izbraukt no valsts un atgriezties pastāvīgajā dzīvesvietā Latvijas Republikā.

3. pants

Šīs pagaidu vienošanās 1.pantā minēto personu bērni vecumā līdz sešpadsmit gadiem Krievijas Federācijas teritorijā parasti iebrauc kopā ar vecākiem.

Ja minēto personu bērni brauc kopā ar personu, kas viņus pavada, ir nepieciešami šādi dokumenti;

a) bērna dzimšanas apliecība;

b) notariāli noformēta bērna vecāku vai citu likumīgu bērna pārstāvju piekrišana (pilnvara) par to, ka bērns brauc kopā ar attiecīgo personu;

c) izziņa ar bērna fotoattēlu, kura apstiprina viņa pastāvīgās dzīvesvietas Latvijas Republikā un braukšanas ar pavadošo personu faktu, ko izdod Pilsonības un imigrācijas departaments pēc dzīvesvietas, norādot tajā nepieciešamos datus par bērnu un personu, kas viņu pavada.

Piekrišana (pilnvara) un izziņa ar fotoattēlu tiek apstiprināti Krievijas Federācijas konsulārajā iestādē Latvijas Republikā.

Ja bērns Latvijas Republikā atgriežas kopā ar citu personu, kas viņu pavada, Krievijas Federācijas iekšlietu iestāde minētajā izziņā izdara attiecīgu ierakstu.

Gadījumā, ja persona, kas pavada bērnu, ir Krievijas Federācijas pilsonis, kas ieradies Latvijas Republikā un atgriežas Krievijas Federācijā, izņemot minētos dokumentus, kuri tiek noformēti par bērnu, Pilsonības un imigrācijas departaments šīs personas vīzā izdara attiecīgu ierakstu.

4.pants

Ja šīs pagaidu vienošanās 1.pantā minētās personas, kuras uz laiku atrodas Krievijas Federācijas teritorijā, nozaudē personas dokumentus, pastāvīgajā dzīvesvietā Latvijas Republikā viņas atgriežas ar apliecību, kuru izdod Latvijas Republikas konsulārās iestādes Krievijas Federācijā, pamatojoties uz Krievijas Federācijas iekšlietu iestāžu izsniegtu izziņu, ka attiecīgā persona griezusies tajās sakarā ar dokumentu nozaudēšanu.

5. pants

Šī pagaidu vienošanās stājas spēkā ar dienu, kad Līgumslēdzējas Puses apmainījušās ar paziņojumiem, kas apstiprina to, ka ikviena no Pusēm ir veikusi valsts iekšējās procedūras, kas nepieciešamas, lai tā stātos spēkā, un darbosies vēl trīs mēnešus pēc dienas, kad viena no Līgumslēdzējām Pusēm nosūtīs otrai Līgumslēdzējai Pusei rakstisku paziņojumu par savu nodomu pārtraukt tās darbību.

Pagaidu vienošanās parakstīta Maskavā 1994.gada 14.decembrī divos eksemplāros, katrs krievu un latviešu valodā, turklāt abiem tekstiem ir vienāds spēks.

Latvijas Republikas Valdības vārdā
Māris Riekstiņš

Krievijas Federācijas Valdības vārdā
Sergejs Zotovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!