• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrijas ziņojums "Par noziedzību Latvijā un IeM dienestu operatīvo darbu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.1994., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241557

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ceturtdiena, 22.12.1994.

Laidiena Nr. 149, OP 1994/149

Vēl šajā numurā

20.12.1994., Nr. 148

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Iekšlietu ministrija

Veids: ziņojums

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrijas ziņojums

Par noziedzību Latvijā un IeM dienestu operatīvo darbu

Pagājušajā nedēļā Latvijā reģistrēti 790 noziegumi, no tiem atklāti 176 jeb 22,3 procenti. Rīgā attiecīgi reģistrēti 300 noziegumi, no tiem atklāti 48 jeb 16 procenti. Salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu reģistrēts par 126 noziegumiem vairāk, galvenokārt uz zādzība palielināšanas rēķina. Apmēram puse noziegumu reģistrēti Rīgā, bet visi desmit ieroču lietošanas gadījumi saistīti ar Rīgu un Rīgas rajonu.

Aizvadītajā nedēļā vairāki Iekšlietu ministrijas dienesti veikuši veiksmīgas operācijas, kuru gaitā aizturēti bīstami noziedznieki. Tā, piemēram, aizvadītajā sestdienā Bauskas kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar Rīgas GPP trešās daļas pārstāvjiem aizturējuši noziedznieku grupu, kuri Bauskas rajona teritorijā bija izdarījuši trīs bruņotas laupīšanas. Kā izrādās, visi aizturētie bijuši agrāk tiesāti, viņiem izņemtas masku cepures, 120 mazkalibra patronas, granāta F-l, mazkalibra pistole "Bagul".

Organizētās noziedzības apkarošanas biroja trešās daļas darbinieki pagājušajā nedēļā aizturējuši ari noziedznieku grupu, kas gada laikā Rīgā izdarījusi 24 noziegumus, galvenokārt dzīvokļu zādzības. Izņemts liels daudzums zagto martu, kurām tiek noskaidroti īpašnieki.

Tās pašas daļas darbinieki sadarbībā ar apvienības "Apsardze" pārstāvjiem aizturējuši Andreju G. par Ls 5000 izspiešanu no pilsoņa M. pie viesnīcas "Rīga". Atbrīvots ari ķīlnieks, kas sešas dienas tika turēts konteinerā. Trešās daļas darbinieki pagājušonedēļ aizturējuši arī Aleksandru P. par 20 000 USD izspiešanu no pilsoņa G.

Savukārt Narkotiku apkarošanai biroja darbinieki par narkomānijas perēkļa uzturēšanu un narkotisko līdzekļu nelikumīgu realizāciju Brīvības ielā aizturējuši divas agrāk sodītas personas Igoru S. un Aleksandra B. No apskates vietas izņemti 5JS kg narkotisko līdzekļu.

Rīgas kriminālpolicijas pirmās daļas darbinieki kopīgi ar iecirkņa inspektoriem aizturējuši četras personas par slepkavību Emmas ielā un smagu miesas bojājumu nodarīšanu Melīdas ielā, kas notika 16.decembra nakti.

Nedaudz vieglāk uzelpot pirms Ziemassvētkiem var ari Limbažu rajona iedzīvotāji, jo policija aizturējusi 1968.gadā dzimušo Uldi L. par pilsones S. izvarošanu un slepkavību. Arī šis aizturētais agrāk bijis sodīts. Diemžēl viņa pēdējais noziegums izpaudās ar sevišķu cinismu un ilgi paliks Limbažu rajona iedzīvotāju atmiņā.

Ziemeļu rajona kriminālpolicijas darbinieki aizturējuši ari 1960.gadā dzimušo Aivara D. par kapu apgānīšanu.

IeM Preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!