• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministre: Aicinot piena ražotājus un pārstrādātājus atrisināt domstarpības. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2011., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241489

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministre: Tiekoties ar ES jūrlietu un zivsaimniecības komisāri

Vēl šajā numurā

16.12.2011., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministre: Aicinot piena ražotājus un pārstrādātājus atrisināt domstarpības

Zemkopības ministre Laimdota Straujuma aicina piena ražotājus un pārstrādātājus pēc iespējas ātrāk atrisināt radušās domstarpības. “Piena nozare ir viena no Latvijas prioritārajām lauksaimniecības nozarēm, kas ir ļoti nozīmīga tautsaimniecībai, nodrošina daudzu piena ražošanas saimniecību un pārstrādes uzņēmumu darbību, darba vietas un ienākumus tūkstošiem valsts iedzīvotāju un būtisku nodokļu pienesumu valsts budžetā. Pašreizējā situācija, ka gan savstarpējās sarunās, gan publiskās diskusijās arvien biežāk piena ražotāji un piena pārstrādātāji raida cits cita virzienā kritiskas piezīmes, pauž savstarpēju neiecietību un dažādas spekulācijas, kaitē nozares darbībai un attīstībai,” uzskata L.Straujuma.

Zemkopības ministre aicina abas konfliktējošās puses sēsties pie sarunu galda un atrisināt radušās domstarpības, jo, tikai saskaņoti strādājot, iespējams noturēt stabilitāti piena nozarē un panākt izaugsmi nākotnē. Viņa vērš piena ražotāju un pārstrādātāju uzmanību uz to, ka Zemkopības ministrija pasīvi no malas uz šo domstarpību risināšanu nenoskatīsies un var uzņemties vidutāja lomu, lai domstarpības pēc iespējas ātrāk tiktu atrisinātas. “Aicinu visas ieinteresētās puses sēsties pie sarunu galda un atrisināt savstarpējās domstarpības tā, lai ieguvēji būtu gan piena ražotāji, gan piena pārstrādātāji, jo Latvijai nozīmīgas ir abas konfliktā iesaistītās puses. Aicinu piena nozares cilvēkus ņemt piemēru no citām nozarēm, kurās arī ir valdījušas domstarpības vai atšķirīgi un bieži vien pretēji viedokļi, taču konstruktīvās sarunās visas problēmas ir atrisinātas,” saka zemkopības ministre.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!