• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Tiekoties ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Baltijas valstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2011., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241383

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsakot līdzjūtību Beļģijas tautai sakarā ar bruņoto uzbrukumu

Vēl šajā numurā

15.12.2011., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Tiekoties ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Baltijas valstīs

13.decembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Baltijas valstīs, arhibīskapu Luidži Bonaci. Ārlietu ministrs un apustuliskais nuncijs atzina, ka Latvijas un Svētā Krēsla attiecības ir ļoti labas un šogad aprit 20.gadadiena kopš diplomātisko attiecību atjaunošanas starp abām valstīm.

Ārlietu ministrs atzīmēja eksprezidenta Valda Zatlera vizīti Vatikānā šogad aprīlī, kuras laikā V.Zatleram bija iespēja satikties ar Romas pāvestu Benediktu XVI, kā arī apskatīt unikālo kultūrvēsturisko albuma faksimila izdevumu “Terra Mariana”. Ārlietu ministrs novērtēja vēsturisko Jāņa Pāvila II vizīti Latvijā 1993.gadā, kā arī izteica atkārtotu ielūgumu Romas pāvestam Benediktam XVI apmeklēt Latviju.

Apustuliskais nuncijs L.Bonaci uzsvēra, ka Svētais Krēsls augsti novērtē Latvijas valdības cieņas pilno attieksmi pret Romas Katoļu baznīcu Latvijā. Apspriežot Latvijas un Svētā Krēsla līguma piemērošanas gaitu, puses secināja, ka darbs starp valsts institūciju un Romas Katoļu baznīcas pārstāvjiem ir jāturpina, vienojoties par abpusēji pieņemamu risinājumu. Latvijas un Svētā Krēsla līgums tika parakstīts 2000.gadā un regulē Katoļu baznīcas juridisko statusu Latvijā, kā arī reglamentē sadarbību izglītības sfērā, nacionālajos bruņotajos spēkos, cietumos, kā arī nosaka attieksmi pret kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu.

Ministrs un apustuliskais nuncijs atzina, ka ekumeniskā sadarbība starp tradicionālajām konfesijām Latvijā ir ļoti labā līmenī, vienlaikus arī valsts sadarbība ar baznīcu ir veiksmīga.  

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!