• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par Ziemassvētku dāvanu vispārizglītojošām dienas skolām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2011., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241380

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 13.decembrī

Vēl šajā numurā

15.12.2011., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par Ziemassvētku dāvanu vispārizglītojošām dienas skolām

No 14.decembra pašvaldību izglītības speciālisti Izglītības un zinātnes ministrijā var saņemt brīnišķīgu Ziemassvētku dāvanu visām Latvijas vispārizglītojošām dienas skolām – krāšņi ilustrētu un aizraujošu grāmatu “Ziemassvētki”. Kopumā skolām tiek dāvināti 2500 grāmatas eksemplāru.

Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretārs Mareks Gruškevics atzinīgi vērtē grāmatas dāvināšanas ieceri un apstiprina: “Tieši interesantas idejas, kuras apkopotas Ziemassvētku grāmatā, rosinās skolotājus radošām domām, skolēnus sirsnīgiem darbiem un skolas aizraujošām svētku tradīcijām. Dāvanas iepriecina, un visu skolu vārdā saku lielu paldies dāvinātājiem par iedvesmojošu sirds darbu.”

“Jaunas tradīcijas ģimenē bieži ienāk tieši caur aizrautīgiem un radošiem skolotājiem, kas prot iedvesmot bērnus un parādīt, kā svētkus svinēt daudzveidīgāk, dziļāk, citādi. Tāpēc esmu ļoti gandarīts, ka Izglītības un zinātnes ministrija ir atzinīgi novērtējusi tikko iznākušo ilustrēto Ziemassvētku zināšanu grāmatu un apņēmusies parūpēties, lai tās aizceļotu uz katru Latvijas skolu. Esmu pārliecināts, ka skolās šī grāmata atradīs daudzas dzirdīgas ausis, redzīgas acis un atvērtas sirdis,” uzskata Sandis Kolomenskis, grāmatas idejas autors un virzītājs.

Kā uzsver grāmatas idejas autori un veidotāji, grāmata ir pirmais notikums dziļuma pētnieku kustībā “Juši”. Kustības mērķis ir ļaut bērniem uz lietām un notikumiem skatīties dziļāk, patiesāk, vērīgāk, izmantojot visas sešas maņas – redzi, dzirdi, tausti, ožu, garšu un intuīciju, mudinot uz pasauli šādi paskatīties arī pieaugušos. “Juši” kopā ar bērniem gatavi uzzināt, kur Ziemassvētkus svin un no kurienes tie radušies, pēc tam pētīt, kas rada īpašo svētku sajūtu, un visbeidzot – domāt, ko ar to visu iesākt. Ceļā uz to visu bērniem ir iespēja piedalīties eksperimentos un izmēģināt kaut ko darināt pašam.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!