• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par ES finansējumu lauku attīstībai Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2011., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241372

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Parlaments: Par Parlamenta deputātu Rīcības kodeksu

Vēl šajā numurā

15.12.2011., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par ES finansējumu lauku attīstībai Latvijā

Eiropas Savienībai jāsedz līdz 95% no lauku attīstības projektu izmaksām Latvijā un citās krīzes skartajās valstīs – Grieķijā, Īrijā, Portugālē, un Rumānijā, tādējādi veicinot ekonomikas atgūšanos no krīzes, sekmējot ieguldījumus un palielinot konkurētspēju. Palielinātas līdzfinansējuma likmes būs spēkā līdz 2013.gada beigām.

Deputāti atbalstīja līdzfinansējuma likmes palielināšanu no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai, lai varētu turpināt vietējā līmeņa projektus dalībvalstīs, kam pašreizējās finanšu krīzes dēļ ir grūtības ar naudas plūsmu un valsts līdzekļu piesaisti, un kuru izaugsmes iespējas ir apdraudētas.

Jaunie noteikumi būs spēkā līdz 2013.gada beigām, un tos piemēros vienīgi posmam, kurā attiecīgā dalībvalsts saņem ES palīdzību no Eiropas finanšu stabilizācijas mehānisma (eirozonas valstīm) vai maksājumu bilances mehānisma programmām (valstīm, kas nav eirozonā).

Kopējais ES finansējums lauku attīstībai tādējādi netiek palielināts, un īslaicīgajiem pasākumiem nebūs ietekmes uz plānošanas periodu pēc 2013.gada.

Sagaidāms, ka Padome tuvākajā laikā varētu oficiāli piekrist lēmumam, un līdz ar to regulu varētu parakstīt līdz pašreizējās plenārsesijas beigām Strasbūrā (līdz 16.decembrim). Jaunie noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas “ES Oficiālajā Vēstnesī”.

Līdzīgus noteikumus par ES struktūrfondu finansētiem reģionālās attīstības projektiem Parlaments apstiprināja 1.decembrī.

Eiropas Parlamenta Informācijas birojs Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!