• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts valodas nozīmi Latvijas sabiedrībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.12.2011., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241218

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

13.12.2011., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts valodas nozīmi Latvijas sabiedrībā

8.decembrī Valsts prezidents Andris Bērziņš piedalījās Valsts valodas komisijas sēdē, kuras laikā viņš uzsvēra valsts valodas nozīmi Latvijas sabiedrībā, izglītības sistēmā un tās pētīšanas un tālākattīstības iespējas.

Sēdes laikā tika apspriestas iespējas ar kvalitatīvas izglītības sistēmas palīdzību stiprināt valodas apguves līmeni. Apgāda “Lielvārds” valdes priekšsēdētājs Aivars Gribusts uzsvēra, ka ir būtiski mācību līdzekļus visdažādākajās jomās veidot kvalitatīvā valsts valodā, radot tai plašākas attīstības iespējas. Komisijas pārstāvji minēja nepieciešamību lingvistiski kvalitatīvus mācību līdzekļus veidot digitālajai videi. SIA “Tilde” valdes priekšsēdētājs Andrejs Vasiļjevs atzīmēja, ka tieši modernās tehnoloģijas var palīdzēt valsts valodā iegūt papildu plaša spektra informāciju. Tāpat tika uzsvērta nepieciešamība Nacionālajā attīstības plānā 2014.–2020.gadam iekļaut valodas nozīmi izglītības sadaļā, veiksmīgi sasaistot šo nozari kopā ar pārējām.

Komisijas sēdē tika apspriests arī iespējamais referendums par krievu valodu kā otro valsts valodu. A.Bērziņš sarunas laikā apstiprināja, ka politiskajās kampaņās par labu vienam vai otram spēkam nepiedalīsies, uzsverot: “Valodai ir jābūt vienojošajam faktoram Latvijas sabiedrības saliedēšanai. Latvijas pamats ir tās teritorija un valsts valoda. Tās ir lietas, kas jāsaglabā.”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!